Srpski reprezentativac Milenko Sebić osvojio je četvrto mesto u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava (3 puta 40 metaka) na tradicionalnom turniru u Berlinu.

Učestvovali su strelci iz osam zemalja. Sebić je u kvalifikacijama zabeležio vrednih 1.181 krugova i u finale je ušao kao treći.

Turnir u Berlinu jedno je od tek nekoliko međunarodnih streljačkih takmičenja u svetu posle duge pauze izazvane pandemijom, koja je otkazala mnogobrojne sportske događaje. Sebić je u Berlin otišao pošto je na Prvenstvu Srbije u Novom Sadu minulog vikenda osvojio zlato u gađanju MK puškom iz ležećeg stava i bronzu u trostavu.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Prvenstvo Srbije startuje u petak „večitim derbijem“

-Jedva sam čekao da se, posle duge pauze, oprobam na međunarodnom takmičenju. Konkurencija je bila jaka, učestvovalo je nekoliko strelaca iz svetskog vrha. Zadovoljan postignutim, pre svega rezultatom u kvalifikacijama, koji je samo četiri kruga slabiji od mog državnog rekorda – prenosi Sebić.

Borio se naš reprezentativac iz redova Akademca za medalju, ali na kraju je završio kao četvrti.

Povezana vest:  ŠAH, Jovana Erić na Svetskom omladinskom prvenstvu u Indiji

–U finalu sam zamalo izgubio bronzu, koja je na kraju pripala svetskom prvaku Tomašu Bartniku iz Poljske. Odlazak na turnir mi je značio da sebi dokažem koliko vredim u ovom trenutku, na kraju leta u kome smo imali vrlo malo takmičenja. Dobio sam satisfakciju, jer ostvario sam svoj najbolji rezultat sezone.

Zlato je osvojio slavni Mađar Petar Šidi, drugi je bio Norvežanin Štefen Olsen.

Povezana vest:  Osam srpskih klubova pred svetskim izazovima

Turnir se završava u nedelju, a Sebić još nije odlučio da li će startovati i u drugoj disciplini, gađanju MK puškom iz ležećeg stava.

Turnir u Berlinu, MK puška trostav, muškarci: 1. Peter Šidi (Mađarska) 461,8, 2. Štefen Olsen (Norveška) 461,0, 3. Tomaš Bartnik (Poljska) 449,9, 4. Milenko Sebić (Srbija) 427,1… Kvalifikacije: 1. Šidi 1.184, 2. Bartnik 1.184, 3. Sebić 1.181…