ice_hockeyNHL

 

Winter Classic pred 68 hiljada gledalaca: Kapitalsi slavili su Pitsburgu

 

Hokejaši Vašington Kapitalsa pobedili su domaće Pitsburg Pinguinse s 3:1 u četvrtom izdanju Winter Classica, održanom na Heinz Fieldu pred 68.111 gledalaca.

Winter Classic je spektakl koji se u sklopu NHL lige održava jednom godišnje, 1. januara, na otvorenom igralištu. Prvi takav održan je 2008. godine, a i u njemu su protagonisti bili hokejaši Pitsburg Pinguinsa, koji su tada u gostima savladali Bafalo Sabrese 2:1 boljim izvođenjem kaznenih udaraca u Orchard Parku u New Yorku, pred 71.217 gledalaca.

Drugo učestvovanje za Pinguinse u Winter Classicu nije bilo srećno. Utakmica je bila pomerena iz dnevnog u večernji termin, zbog loše vremenske prognoze i najavljene kiše, koja je i ovako povremeno padala, pa je ovo bio prvi večernji i “mokri“ Winter Classic u istoriji. Domaćini su poveli u drugoj trećini pogotkom Jevgenija Malkina. Izjednačio je Mike Knuble s igračem više, a do kraja meča je Erik Fehr s dva pogotka osigurao slavlje Kapitalsima, kojima je ovo bila peta pobeda u zadnjih šest susreta.

Povezana vest:  ŠAH, PRVENSTVO SRBIJE (ŽENE), Važne pobede BAS-a i Jelice

Kapiten Pinguinsa Sidni Crozbi odigrao je drugu uzastopnu utakmicu bez ostvarenog poena, nakon što je pre toga imao 25 uzastopnih dvoboja s barem jednim upisanim poenom. Uputio je pet udaraca na gol.

Kako se utakmica bližila kraju, tako je veliko gorko rivalstvo između ovih ekipa postajalo sve očiglednije. Jedna od mnogih tuča dogodila se šest desetinki pre kraja dvoboja, pre poslednjeg bulija na utakmici. Po završetku nije bilo rukovanja suparničkih strana, tradicije koja je zaživela u utakmicama Winter Classica, a inače se praktikuje samo u doigravanju.

Povezana vest:  NHL VESTI, Menadžeri traže kazne za udarce iz mrtvog ugla

Usprkos poraza, Pitsburg je i dalje vodeći na Istoku s 53 boda. Prate ga Filadelfija, Tampa Bej i Vašington s dva boda manje.

Tampa Bej je kao domaćin pobedila Nju Jork Renđerse s 2:1. Nejt Tompson postigao je gol nakon samo 19 sekundi igre u dodatnom vremenu.

Golijadu su videli gledaoci u Bafalu, gde su domaći Sabresi pobedili Boston Bruinse sa 7:6 boljim izvođenjem kaznenih udaraca. Bruinsi su vodili s 3:1, 4:2 i 6:5. Dru Staford dao tri gola za domaćine. Onaj poslednji, treći, samo 28 sekundi pre kraja osnovnog dela utakmice.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd PŠ i Pionir blizu novih titula, kuglašice EDB izvukle bod protiv Venusa

Efikasni su bili i Karolina Hurikejnsi, koji su pred svojim navijačima tukli Nju Džersi Devilse sa 6:3. Sergej Samsonov i Džef Skiner postigli su po dva pogotka za domaći sastav.

Toronto je u gostima savladao Otavu s 5:1. Dvostruki stielac bio je Tajler Bozak. Uspešni gosti bili su i Kalgari kod Edmontona 2:1, odnosno San Hose kod Los Anđelesa 1:0.

 

 

 

NHL liga, subota:

 

Pittsburgh – Washington 1-3

Carolina – New Jersey 6-3

Ottawa – Toronto 1-5

Buffalo – Boston 7-6 (penali)

Tampa Bay – New York Rangers 2-1 (produžetak)

Los Angeles – San Jose 0-1

Edmonton – Calgary 1-2