Proteklog vikenda ispisana je ragbi istorija na jugo-istoku Srbije. Naime, prvi put meštani Babušnice imali su prilike da uživo pogledaju jedan ragbi 13 meč. U organizaciji Ragbi 13 federacije Srbije i lokalne samouprave Partizan i Radnički iz Niša odigrali su zvaničan meč Super Lige Srbije na stadionu kraj Lužnice.

Rezultatski izostala je neizvesnost pošto su crno-beli ubedljivo slavili sa 88:8, ali uzbuđenja je bilo na pretek zbog gostovanja ragbista, čije igre su došli da isprate ljubitelji sporta iz lokalnih gradova – Leskovca, Pirota… Inače, meč je odigran na 95 godina od osnivanja domaćeg FK Lužnice koji se takmiči u Zoni Istok, četvrtom rangu fudbalskog takmičenja, a čiji su čelnici ljubazno ugostili nove sportske prijatelje.

Povezana vest:  KUGLANJE, Zavrako oborio 708 čunjeva u meču Lige šampiona protiv francuskog Selonžea

– Ovom utakmicom i mnogim drugim sportskim događajima i manifestacijama u budućnosti, pokušaćemo da što više mladih ljudi krene putem pravih vrednosti – istakla je predsednica opštine Ivana Stojičić, čije je lično zalaganje doprinelo da Opština Babušnica bude pokrovitelj i organizator ovog sportskog događaja.

Za lično zalaganje i promociju ragbija 13 predsednici opštine Babušnica i Dejanu Lazareviću, većniku zaduženom za omladinu i sport u ime Ragbi 13 federacije Srbije, zahvalnice je uručio Radoslav Novaković, član UO i internacionalni sudija. Takođe, u ime klubova zahvalnice Opštini Babušnica, uručili su Lazar Živković, kapiten Radničkog i Dragan Janković, kapiten Partizana.

Povezana vest:  KUGLANJE, Šampionski korak Beograda

Veliku zahvalnost isto tako zaslužuju i Kristina Jovanović, zamenica predsednice opštine , Milan Iskrenov, pomoćnik predsednice opštine, Dalibor Jocić, predsednik SO Babušnica, Ivan Spiridonović, zamenik predsednika SO Babušnica i sekretar SO Rade Minić.