Nakon brojnih prekida i prekrajanja rasporeda zbog COVID-19 pandemije, prvenstvo Srbije u ragbiju 13 biće privedeno kraju u nedelju 8. novembra (14.00) očekivanim finalom između Crvene zvezde i Partizana koje se igra na stadionu SC Inge na Zvezdari. Koronavirus je uticao na sve segmente društva, pogotovu na sport, ali su u Ragbi 13 federacije uz maksimalno poštovanje svih mera Vlade Srbije uspeli da nekako izguraju čitavu sezonu Super Lige.

Povezana vest:  Beograd na mapi svetskog triatlona, 18. septembra rapsodija na Adi

Raspored i forma takmičenja je menjana u hodu, što su okolnosti nalagale, međutim ne sumnjivo je ishod isti – za titulu se bore u ovom trenutku dva najbolja ragbi kluba ne samo u Srbiji, već u regionu. Titulu brani Zvezda koja je i dalje veliki favorit uprkos što je u poslednjem derbiju Partizan prošlog meseca uspeo konačno da slavi.

Pobeda crno-belih dolazi posle skoro trogodišnje dominacije večitog rivala u regionanim okvirima. U poslednje tri sezone, crveno-beli su pobedili u svim svojim mečevima kako u Super Ligi Srbije, tako i u Balkan Super Ligi.

Povezana vest:  Balkanska badminton elita u Novom Sadu

Pobednički niz ranije ove godine prekinuo je Partizan remijem u nacionalnom prvenstvu, da bi konačno Zvezda pala početkom oktobra (38:20). To je bila prva pobeda posle čak 16 večitih derbija izabranika Admira Hadžića.

U međuvremenu obe ekipa su imale lakši trening protiv preostala dva tima iz Super Lige. Prošlog vikenda Partizan je na popularnom Ingetu bio bolji od Radničkog sa Novog Beograda 66:6, dok je Zvezda slavila više nego ubedljivo u Nišu – 116:4!

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Babićevoj zlato i rekord, Srbija srebrna u Plzenu

Ukoliko pobede, crveno-beli će stići do četvrte titule u nizu, odnosno pete u istoriji kluba. Crno-beli, pak, nisu nikada bili prvaci države. Od ponovnog pokretanja ragbija 13 u Srbiji 2001. godine sve ostale titule osvajao je Dorćol.