Niz jednodnevnih okupljanja i kontrolnih takmičenja kandidata za reprezentaciju Srbije vazdušnom puškom „Susret šampiona“ završen je danas na strelištu u Kragujevcu.

Na poslednjem od četiri turnira u seriji učestvovalo je osmoro strelaca.

Najuspešnija je bila Andrea Arsović (Partizan), koja je u finalu pobedila sa odlična 252,3 kruga (1,1 manje od njenog državnog rekorda) i uspešno se vratila na vatrenu liniju posle jednomesečne takmičarske pauze, tokom koje je preležala koronavirus. Drugo mesto u finalu pripalo je Lazaru Kovačeviću (Jagodina 92), koji je takođe postigao kvalitetan rezultat – 250,6, treća je bila Ivana Marić (Policajac) 227,1…

Povezana vest:  Katarini Biserčić srebro, Ivani Maksimović i Bobani Veličković bronze u Minhenu

Na prvom turniru, u Smederevu, krajem oktobra, u finalu je najpreciziniji bio Lazar Kovačević, a na naredna dva (Kragujevac i Beograd) trijumfovao je Milutin Stefanović.

U kvalifikacionom delu (60 dijabola) zablistala je najmlađa učesnica turnira – juniorka kragujevačkog „Čika Mate“ Teodora Vukojević sa odličnim ostvarenjem – 632,1 krug (0,9 bolje od zvaničnog državnog rekorda Andree Arsović).  Time je izjednačila najbolji kvalifikacioni rezultat serije, koji je na prvom „Susretu šampiona“ u Smederevu postigao Kovačević.

Povezana vest:  Srpski sportisti u 2011. godini osvojili 520 medalja

Drugo mesto u kvalifikacijama u ženskoj konkurenciji sa 625,7 krugova osvojila je Andrea Arsović . Treća je bila Ivana Marić sa 624,1, a četvrta Marija Malić (Jedinstvo) sa 622,2 kruga.

Lazar Kovačević je bio najprecizniji muškarac u kvalifikacijama – 629,9 krugova. Iza Kovačevića plasirali su se Milutin Stefanović („Čika Mata“) 627,0, Stevan Jovanović („Čika Mata“) 624,0 i Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće) 616,6 krugova.

Povezana vest:  Ruska šampionka u kros kantriju suspendovana zbog dopinga

U ekipnom takmičenju (četiri serije od po deset dijabola) uspešnija je bila ženska ekipa. Dame su skupile 1.668,2 kruga, a muškarci 1.659,5.

Strelce je tokom takmičenja posetio Predrag Stevović, član Gradskog veća Kragujevca zadužen za sport.  Iz redova SK „Čika Mata“, domaćina današnjeg „Susreta šampiona“, poručuju da je podrška Grada Kragujevca važan oslonac u radu jednog od najuspešnijih sportskih kolektiva grada na Lepenici. „Čika Mata“ je iznedrio nekoliko olimpijaca i vrhunskih reprezentativaca naše zemlje.