ice_hockeyNHL

 

Nešvil slavio šesti put zaredom, Boston uništio Otavu

 

Hokejaši Nešvil Predatorsa trenutno su ekipa koja u NHL ligi ima najduži pobednički niz. Do šestog uzastopnog trijumfa došli su na domaćem ledu protiv Minesota Vajlda rezultatom 5:1.

Utakmica je prelomljena u poslednjoj trećini u koju je Nešvil ušao s prednošću 2:1, a obzirom na to da je onde domaćin postigao tri gola, bez ijednog primljenog. Nik Spaling istaknuo se s dva gola, a golman Peka Rine s 25 odbrana.

Do 14. pobede u zadnjih 17 utakmica Vankuver Kanuksi došli su na gostovanju kod Nju Jork Islandersa sa 4:3 nakon raspucavanja penala. Uspešni izvođači penala za najbolju ekipu lige, kojoj je ovo bila 28. ovosezonska pobeda (u 42 utakmice), bili su Mason Rejmond i Rajan Kesler. U regularnom delu susreta za Kanukse Kesler se također upisao u strelce, a zabili su i Aleks Burovs i Kevin Bieksa.

Povezana vest:  KROS KANTRI, Pobede Poltoranina i Bjorgen u Francuskoj

Najvišu pobedu večeri ostvarili su Boston Bruinsi, savladavši u svom TD Gardenu Otava Senatorse 6-0. Junaci susreta bili su 25-godišnji kanadski centar Patris Bergeron koji je po prvi put u karijeri upisao het-trick, kao i golman Tim Tomas koji je s 31 odbranom došao do šestog ovosezonskog „shutouta“.

Na kraju spomenimo i 5:2 pobedu najbolje ekipe Istočne konferencije, Filadelfija Flajersa, na gostovanju kod Bafalo Sabresa. Najbolji pojedinac utakmice bio je Dani Briere, 33-godišnji kanadski centar koji je četiri sezone tokom NHL karijere nosio dres Bafala. Susret je završio s golom i tri asistencije, pomogavši tako Filadelfiji da deficit od dva gola nakon samo deset minuta susreta preokrene u pobedu. Bila je ovo četvrta uzastopna pobeda Flajersa i 12. u poslednjih 16 utakmica, a u nju je Skot Hartnll ugradio dva gola, a Majk Ričards jedan.

Povezana vest:  KUGLANJE, Pet srpskih klubova u međunarodnim kupovima

 

NHL liga, utorak:

Boston – Ottawa 6:0

NY Islanders – Vancouver 3:4, penali

NY Rangers – Montreal 1:2

Carolina – Calgary 6:5, penali

Columbus – Phoenix 3:4

Buffalo – Philadelphia 2:5

Florida – Washington 4:3, produžetak

Nashville – Minnesota 5:1

Dallas – Edmonton 3-2

San Jose – Toronto 2:4

Povezana vest:  NHL, Pitsburg bez Krozbija pregazio desetkovani Detroit u derbiju