Američki golfer Tajger Vuds budan je i reaguje posle operacije zbog ozbiljnih povreda noge koje je zadobio u prevrtanju automobila u Los Andjelesu.

U saopštenju danas objavljenom na njegovom Tviter nalogu, navodi se da je Vuds pretrpeo otvorene prelome desne noge i skočnog zgloba.

„On je trenutno budan, reaguje i oporavlja se u svojoj bolničkoj sobi“, navodi se u saopštenju.

Vuds, velika zvezda golfa, u utorak je doživeo saobraćajnu nesreću, a iz vozila je izvučen tek pošto je ono isečeno hidrauličnim alatom.

Snimak lokalne TV iz helikoptera prikazao je automobil uz rub puta na padini brda, prevrnut na bok, s teško oštećenim prednjim delom.

Povezana vest:  BADMINTON, Održano državno prvenstvo u Novom Sadu, Petrović i Kaličanin priredili iznenađenje

„Rekao bih da je gospodin Vuds imao sreće što je preživeo“, rekao je zamenik šerifa okruga Los Andjeles Karlos Gonzales, koji je prvi stigao na mesto nesreće.

Vuds je bio svestan kada je stigla pomoć, bio je vezan sigurnosnim pojasem, a aktivirali su se i vazdušni jastuci koji su mu spasili život, naveli su iz policije.

Policija je proverila i da li je Vuds bio pod uticajem alkohola, ali nije navela rezultat testiranja, kao ni koliko je brzo vozio uoči nesreće.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Sanji Vukašinović “dupla kruna” u drugom kolu Kupa

Lekar bolnice u Los Andjelesu u kojoj je operisan 45-godišnji golfer, naveo je da je Vuds na više mesta slomio kosti desne noge, kao i da su operacijom stabilizovani stopalo i skočni zglob.

Vuds je jedan od najboljih golfera svih vremena sa 82 titula na PGA turu, od kojih 15 glavnih trofeja. On je 2008. godine osvojio Ju Es open sa pokidanim ligamentima kolena i prelomom lever noge.

Povezana vest:  ŠAH, Sloven iz Rume ekipni prvak Vojvodine

U centru pažnje je bio i zbog burnog privatnog života, zbog brojnih preljuba. Posle tog skandala 2009. godine ostavili su ga brojni sponzori, ali se on ipak vratio takmičenjima. Vuds je 2017. godine uhapšen zbog vožnje pod dejstvom opijata.

Poruke podrške za brzi oporavak Vudsu su, izmedju ostalih, poslali i bivši američki predsednici Barak Obama i Donald Tramp, kao i velike zvezde svetskog sporta Majkl Džorda i Majk Tajson.

PHOTO: Andy Lyons/Getty Images