Višestruki državni prvak Radomir Pavlović izabran je za novog predsednika Biciklističkog saveza Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Saveza, Pavlović je na izborima dobio 22 glasa i obavljaće funkciju predsednika u naredne četiri godine.

„Program Biciklističkog saveza Srbije u narednom periodu biće usmeren na razvoj kvalitetnog biciklizma, rad sa mladima, vraćanje kulta reprezentacije, pomoć klubovima i kvalitetan rad na bazi biciklista“ rekao je Pavlović i dodao da je jedan od prioriteta u narednom periodu, povratak Srbije na Olimpijske igre i kvalitetna organizacija takmičenja za kup Srbije.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, AMERIKANAC DOŠAO DO PRVOG ZLATA, Konačno Miler

„Želja mi je da se treneri u klubovima dodatno edukuju i da sistem rada bude po uzoru na evropske i svetske standarde“, naglasio je prilikom izbora na odgovornu funkciju.

Pavlović je višestruki prvak Jugoslavije u biciklizmu i komentator Eurosporta za područje bivše Jugoslavije.

Bio je trener nacionalne reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama Rio 2016, Evropskim igrama Baku 2015, Olimpijskim igrama mladih Kina-Nandžing 2014, vođa reprezentacije Srbije na zimskoj univerzijadi Harbin-Kina 2009. godine, a kao trener ostvario je uspehe i na drugim značajnim evropskim i svetskim takmičenjima.

Povezana vest:  ŠAH, Azerbejdžan i Ukrajina evropski prvaci u šahu

Osim izbora predsednika, na redovnoj sednici konstituisan je i novi Upravni odbor Biciklističkog saveza Srbije koji čine Radomir Pavlović, Dušan Gojić, Rajko Čubrić, Aleksandar Marić, Strahinja Šveljo, Marko Sudarić, Dejan Vidaković.