Ragbisti Partizana nastavili su svoj nepobedivi niz i na startu drugog dela nacionalnog prvenstva Srbije u ragbiju 13. U 1. kolu Super Lige Srbije, crno-beli su ponovo savladali najvećeg rivala, Crvenu zvezdu – 30:26 (16:8) na stadionu SC Inge na Zvezdari.

Ovogodišnji osvajač Kupa Srbije je tako i u četvrtom ovosezonskom večitom derbiju ostvario četvrtu pobedu. Doduše, ona je ostvarena teže nego prethodne tri, ali se još jednom pokazalo da je Partizan psihološku barijeru Zvezde posle nekoliko godina konačno prelomio u svoju korist.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Iznenađujuća pobeda Vilete u Biver Kriku

Crveno-beli su ponovo bolje otvorili meč – već u 1. minutu, Miloš Ćalić je postigao esej i doneo prednost 4:0. Miodrag Tomić je u 12 minutu udvostručio prednost esejem, da bi još dva poena na konto domaćina dodao Škot Simpson Ferguson uspešnim pretvaranjem (10:0).

Partizan do prvih poena stiže tek u 21 minutu preko Branka Čarapića, ali osam minuta kasnije Miloš Zogović povećao prednost Zvezde na 16:4. Do kraja poluvrema Strahinja Stoiljković esejem ublažava prednost crno-belih (16:8).

Povezana vest:  BEJZBOL, Beograd domaćin kvalifikacija za kadete!?

Kao što se i moglo očekivati, Partizan je nakon pauze krenuo u ofanzivu, pa posle eseja Vlade Kušićai gola Džavida Jašarija, prišao na samo dva poena minusa 16:14. Odgovor crveno-belih usledio je u 50 minutu. Najpre je Aleksandar Đorđević postigao esej, a Simpson bio ponovo precizan za prednost od 22:14.

Crno-beli su se ponovo primali eseje Tomice Stojiljkovićai 59. minutu (22:20), međutim kada je Dorotej Dado Arnold doneo novo osetnije vođstvo (26:20) činilo se da je utakmica rezultatski rešena. Umesto toga, usledio je furiozan finiš ekipe Admira Hadžića.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Defago brži od Milera u Kicbilu

U 75. minutu esejem Enisa Bibića i golom Jašarija Partizan stiže do izjednačenja. Da ipak ne bude podele bodova pobrinuo se drugim esejem Tomica Stojiljković tri minuta kasnije za konačnih 30:26.

PHOTO: Ragbi 13 Federacija Srbije