ice_hockeyNHL

 

Rendžersi razbili Minesotu, Marian Gaborik upisao čak četiri gola

 

Hokejaš Nju Jork Rendžersa Marian Gaborik upisao je čak četiri gola i asistenciju u 7:0 domaćoj pobedi nad Toronto Maple Livsima.

Slovak je tako prekinuo negativan niz od osam susreta bez postignutog gola, zabivši dva u prvoj i dva u drugoj deonici igre. Drugi je put ove sezonedao tri ili više golova, a njegov napadački učinak doneo je optimizam u klub nakon što su prethodno objavili da su zbog stres frakture levog stopala ostali na tri nedelje bez usluga najboljeg napadača Brandona Dubinskija. Dodajmo da je golman Rendžersa Henrik Lundkvist s 22 odbrane došao do sedmog ovosezonskog „shutouta“ i 31. ukupno u karijeri, dok je Artem Animisov upisao četiri asistencije.

Povezana vest:  KUGLANJE, Tepša pobedio na turniru u Podbrezovoj

Minesota je slavila na gostovanju kod Kalgarija 6:0 u povratničkoj utakmici nakon oporavka od povrede kuka za finskog golmana Niklasa Bakstroma. Drugi je to ovosezonski „shutout“ za Backstroma i 21. u karijeri, a ostvario ga je u prvom nastupu nakon 31. decembra prošle godine.

Za Minesotu je ovo bila treća pobeda u nizu, a u njoj su se još istaknuli Martin Havlat s dva gola i asistencijom, te Kajle Brodziak s tri asistencije.

Povezana vest:  KUGLANJE, U Kragujevcu Mladost zakotrljala kugle

U poslednjoj odigranoj utakmici u noći sa srede na četvrtak Kolumbus je slavio na gostovanju kod Floride 3-2, a odlučujući je gol u produžetku s igračem više zabio R.J. Umberger.

 

NHL liga, sreda:

NY Rangers – Toronto 7:0
Florida – Columbus 2:3, produžetak
Calgary – Minnesota 0:6