Predstojećeg vikenda biće završena domaća sezona seniorskih takmičenja malokalibarskim oružjem.

U subotu i nedelju će u Novom Sadu biti organizovano finale Kupa Streljačkog saveza Srbije u seniorskoj i juniorskoj kategoriji.

Prvog dana na rasporedu je nadmetanje malokalibarskim pištoljem u ženskoj konkurenciji. U nedelju će se za medalje boriti strelci MK puškom iz trostava u svim kategorijama, kao i muškarci u takmičenju pištoljem.

Na finalnom turniru Kupa će učestvovati veći deo srpskog olimpijskog tima. Formu će još jednom proveriti četvoro srpskih strelaca koji će Srbiju predstavljati u Tokiju (Milenko Sebić, Milutin Stefanović, Jasmina Milovanović, Sanja Vukašinović). Turnir propuštaju Andrea Arsović i Zorana Arunović, jer imaju drugačiji program priprema za OI, kao i Damir Mikec, koji će u Tokiju pucati vazdušnim pištoljem. Inače, Zorana Arunović se oporavila od povrede, zbog koje je propustila Svetski kup u Osijeku, i trenira po redovnom programu.

Povezana vest:  NHL VESTI, Arbitraža uz Nijemija, Čikago u nedoumici

Za trofeje na Kupu boriće se veliki broj mladih strelaca, koji su poslednjim rezultatima, dokazali napredak i polako staju uz rame najboljim i najiskusnijim srpskim takmičarima.

Srpski olimpijci za Tokio kreću krajem sledeće nedelje.

Finale Kupa u subotu počinje u 10 časova, a završava se oko 15. U nedelju prvi takmičari na vatrenu liniju izlaze u 9.15, a finale Kupa će biti završeno oko 18 časova.

Povezana vest:  KUGLANJE, Šampion Beograd – šampionski, kuglašicama Pionira derbi u Novom Sadu u 12. kolu Super lige

Novi Sad će ovog vikenda biti domaćin i finala Kupa u gađanju vazdušnom puškom za kadete i kadetkinje (3 puta 20 metaka), koji je na programu u subotu, a narednog vikenda u „Srpskoj Atini“ će biti organizovano Prvenstvo Srbije u juniorskoj konkurenciji.

PHOTO: Streljački savez Srbije press