Kelts_Jagodina_treningAMERIČKI FUDBAL

 

Tajron Gordon i Čens Garner za novu eru Kelta

 

Iako su pripreme za novu sezonu započeli još u novembru, tek u poslednjih nekoliko dana Celtsi iz Jagodine su otkrili svoje glavne adute za narednu sezonu. Naime, ekipa koja se godinama isticala po pokušajima da svoju organizaciju podigne na viši nivo, uoči ove sezone se znajačno pojačala dovođenjem dvojice importa, Amerikanaca Tajrona Gordona i Čensa Garnera.

Njih dvojica su pre dva dana sleteli na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, a već juče su u hali „Jassa“ bili na prvom treningu sa Jagodincima. Prilikom dovođenja igrača iz SAD, po prvi put u klupskoj istoriji, ideja je bila da se dovedu dva igrača koji već imaju zajedničkog igračkog iskustva. U slučaju Gordona i Garnera, uspeli su u tome, obzirom da su obojica igrali Semi pro football, a poslednju proveli u Michigan Vikingsima (NAFL).

Tamnoputi Tajron Gordon (Tyron Gordon) ima 25. godina i igra na pozicijama hvatača i defanzivnog beka (sejfti). Ima četiri godine iskustva igranja u Semi pro footballu. Prošle godine bio je kapiten Vikingsa, sa odličnim statistikama i kao hvatač (29 hvatanja za 685 jardi i 4 tačdaunova), ali i kao sejfti (72 obaranja, 3 intersepcije). Dobio je NAFL priznanje izborom u All star Team kao hvatač. Njegovo zaduženje će, osim igračkog, biti trener napada.

Povezana vest:  AMERČKI FUDBAL, SAFS, Beograd Blue Dragons vs. Pančevo Panthers

Garner (Chance Garner) takođe igra „u oba pravca“. Ova 21-godišnjak Igra na pozicijama kvoterbeka i defanzivnog beka (sejfti). Poslednje dve sezone igrao je NAFL u Michigan Vikingsima, a kao kvoterbek je bacio 2.300 jardi za 19 tačdaunova i pretrčao oko 400 jardi, uz 3 tačdaunova. Predviđeno je da, osim igračke, u timu ima i ulogu asistenta trenera napada. Posle uspešno obavljenog posla, u Keltima blistaju od zadovoljstva:

– Uveren sam da za Kelte stiže nova, bolja era, iz prostog razloga što je klub sada finasijski neuporedivo jači nego ranijih godina – objašnjava predsednik Kelta Vladimir Živaljević Žika. – Osim domaćih sponzora, koji su nastavili saradnju sa nama već treću godinu zaredom, imamo i inostranog, generalnog sponzora.

Klub je posle prošlogodišnje uspešne saradnje sa austijskom firmom Porr – Werner Weber, učvrstio svoju saradnju kroz generalno sponzorstvo i ulazak direktora ove firme u UO kluba.

– Novi UO i pre svega podrška gradonačelnika Jagodine Dragana Markovića Palme su ključni faktori što ove godine imamo inostrana pojačanja, ali i što u naš kolektiv svakodnevno pristižu igrači iz drugih klubova. Za sada smo dogovorili saradnju sa bivšim igračem niških Imperatora (OL-DL) Aleksandrom Čoloviće, a videćemo da li će biti još dolazaka.

Povezana vest:  U Singapuru otvoren Olimpijski park mladih, drvo posvećeno sportistima i Olimpijskom komitetu Srbije

Kelti su poznati kao klub koji od svog osnivanja dosta polaže na marketingu.

– Mislim da ćemo posle dovođenja dvojice igrača iz SAD, biti marketinški atraktivniji, pa ćemo i ove sezone, kao i do sada, biti maksimalno pokriveni od strane RTV Jagodine. Ova medijska kuća će u odloženim snimcima emitovati sve naše prvenstvene utakmice, ali isto tako pratiti i ostale naše aktivnosti.

Stručni štab će ove godine, osim pomenutih Garnera i Gordona, činiti Stevan Miletić koji će biti glavni trener i trener odbrane, kao i Veljko Dimitrijević (kondicioni trener), koji je bio zadužen za dosadašnji rad na pripremama za narednu sezonu. Dimitrijević je inače trener atletskog kluba Jagodina.

– Evidentno je da ćemo ove sezone u čitavu priču ući znatno pojačani. Mislim da smo dovođenjem Gordona i Garnera napravili pravi izbor, naročito ako se uzme u obzir to da su ova dva igrača već dve sezone usko sarađivala na terenu, ali i van njega. Smatram da se dovoljno dobro poznaju, da znaju američki fudbal i da će po svojim normama naše momke naučiti nekim postulatima ovog sporta. Očekujem od Gordona i Garnera da kroz svoj program i plan rada, vezano za segment napada, naprave i poprave u igračkom smislu ono što nam je od samog početka bila rak rana – rekao je Stevan Miletić, glavni trener Kelta.

Povezana vest:  "SPORTOM PROTIV NASILJA" u Jagodini

Jagodinci su bili među klubovima koji su uzeli učešće i u juniorskoj ligi. Na njihovu nesreću, bili su u grupi sa vrlo jakim rivalima, ali je takvo iskustvo moglo samo da ojača mlade Kelte.

– Pored pojačanja, najveće nade polažem u naše juniore koji su budućnost kluba. I pored nekih nesrećnih okolnosti, povreda, pružili su jak otpor protivnicima. Što se tiče odbrane, mislim da ćemo pre  svega u samoj liniji biti znatno jači nego ranijih godina. Trenutno je teško bilo šta prognozirati i obećavati. Želja nam je samo da nas posluži dobro zdravlje i spotska sreća, kao i da čitavo prvenstvo protekne u fer i koreknoj atmosferi.

Jagodina Strawberry Celts će u narednom periodu trenirati na stadionima FK „Ribare“ i FK „Kolonija“, a na kome od ova dva stadiona će igrati prvenstvene utakmice, odlučiće UO u narednim danima.