Aliona SAVCHENKO_Robin SZOLKOWY_nemackaEP U UMETNIČKOM KLIZANJU 2011,ŠVAJCARSKA

 

Nemci Aljona Savčenko i Robin Solkovij uzeli zlato u konkurenciji parova

 

Naturalizovani Nemci Aljona Savčenko i Robin Solkovij osvojili, po očekivanjima, zlatnu medalju u konkurenciji parova na Evropskom šampionatu u Švajcarskom Bernu.

Osvajači bronzane medalje na prošlogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru vodili su posle kratkog programa u sredu, a ukupno su osvojili 206,20 bodova posle slobodnog programa u kome su klizali na temu iz filma „Pink Panter”. Ovaj par je 2008. i 2009. osvajao zlato na Evropskim šampionatima, ali tokom olimpijske godine nisu uspeli da osvoje najsjajnije odličije na većim takmičenjima.

Povezana vest:  KUGLANJE, Srbija najuspešnija nacija na Svetskom kupu u Talinu! (FOTO)

Ruski par Juko Kavaguti i Aleksander Smirnov nije uspeo da odbrani titulu osvojenu prošle godine pa su sa skoro tri poba manje od pobednika morali da se zadovolje srebrnom medaljom. Očigledno da muzika Debisija uz koju su klizali Kavaguti i Smirnov nije bila dovoljno dobar izbor u borbi za titulu.

Najniži stepenik pobedničkog podijuma takođe su zauzeli klizači iz Rusija. Vera Bazarova i Juri Larionov uspeli su da osvoje bronzanu medalju što im je prvi značajniji trofej do sada.

Povezana vest:  KUGLANJE, VESTI