angel_warriors_safsAMERIČKI FUDBAL

 

Čačanski Ratnici se spremaju u lov na titulu

 

Svake godine su čačanski Ratnici napredovali. Uoči nove sezone, sa nesmanjenim ambicijama pokušaće da taj trend nastave i u elitnoj diviziji Centar ujedinjene Superlige Srbije. Warriorsi polako privode kraju prvi deo priprema pred početak novog takmičenja.

Prozivka, na kojoj su se u cilju priprema za novu seniorsku sezonu okupili prvotimci bila je zakazana 15. novembra prošle godine.

– Odazvalo se oko 70 igrača – prenosi nam predsednik Angel Warriorsa Marko Nikolić. – Oni su već od sledećeg dana počeli da rade na svojoj fizičkoj spremi po programu glavnog trenera Saše Stojanovića.

Tereni SC-Mladost su bili prava atrakcija za sve ljubitelje američkog fudbala u Čačku, jer i pored teških vremenskih uslova Ratnici su sproveli zacrtano do poslednjeg detalja.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Čaba Juhas pojačao Spartance!

– Posle kraće pauze zbog novogodišnjih i božićnih praznika tim nastavlja sa priprema u kojima će akcenat polako prelaziti na taktičko-tehnički deo. Planiramo da tokom poslednjeg dela priprema krenemo sa igranjem pripremnih utakmica, koje bi trebalo da uvedu ekipu u takmičarski ritam pred sam početak Super lige.

Ambicije Anđeoskih Ratnika su po rečima predsednika kluba, ali i defanzivnog koordinatora Nikolića ulazak u play off i borba za titulu.

– Prošlogodišnji plasman u finale i pobede nad eminentnim ekipama u Srbiji (Panthersima, Knightsima i Blue Dragonsima), daje nam nadu da i ove godine možemo daleko. Smatramo sebe kandidatima za titulu. Posebno smo srećni, jer ćemo ove godine imati priliku da igramo protiv ekipa sa kojima do sada nismo imali prilike da se sretnemo, kao što su Vukovi i Novi Sad, ali i da ukrstimo koplja sa starim znancima poput Vrbas Huntersa

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, EFAF KUP, Divlji Veprovi putuju u Švajcarsku

Što se tiče promena igračkog kadra , odbrana će imati težak zadatak da nadomesti odlazak nekolicine igrača. LB Aleksandar Jovanović, DL Srđan Cuparić i CB Ivan Pavlović više nisu članovi čačanskog tima, ali se veliko poverenje polaže u mlade i talentovane juniorske reprezentativne LB Gavrila Maksimovića, LB Miloša Josovića, kao i na SS Nenada Radovića.

– U planu je dovođenje jos nekih pojačanja u odbrani, ali o tome više kada sve bude realizovano. Napad čačanske ekipe nije pretrpeo nikakve promene, šta vise na početku pripremnog perioda ekipi se pridružio član šampionke postave Wild Boarsa WR Mladen Bojović,  tako da možemo ponovo očekivati atraktivnu i efikasnu igru uz već dokazane WR Jevremovića, Tanovića i Živkovića, kao tandem trkača Maksimović i Protić. QB Đorđe Avramović iza sebe ima sjajnu sezonu, pa će i on ponovo imati veliki broj opcija u napadu.

Povezana vest:  KUGLANJE, SP 2012, I Ernješi u klubu 700!

Na organizacionom planu Warriors-i su se pojačali sa nekoliko značajnih kadrovskih rešenja koja su im do sada nedostajala.

– Oseća se pozitivan pomak u organizaciji. PR služba, na čelu sa Nenadom Maslaćem, koja je dobila sve najvise pohvale tokom juniorske lige, i dalje će nastaviti sa svojim radom, a na utakmicama će kao i uvek nastupati naš Cheerleading tim, popularne Ratnice. One su postale naš zaštitni znak, jer već tri godine nastupaju samo na našim utakmicama.