ministarka_samardzic_markovicSamardžić Marković: Sport je zaslužio da bude nagrađen

 

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković izjavila je danas da je za finansiranje programa Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) izdvojeno 269 miliona dinara i da je time sport nagrađen. Ona je podsetila da je za prošlu godinu Olimpijski komitet Srbije dobio 80 miliona dinara.

Povezana vest:  ODRŽAN LETNJI BADMINTON TURNIR JEFIMIJA 2012, DRUŽENJE OSNOVACA IZ PET GRADOVA

-Važan je partnerski odnos koji imamo, jer je predolimpijska godina. Treba kompletnu državnu mašineriju maksimalno da stavimo u službu sportista – rekla je Samardžić Marković na konferenciji za novinare u Olimpijskom komitetu Srbije.

Prema njenim rečima, sport je zaslužio povećanje budžeta. Ministarka omladine i sporta objasnila je da se u prvoj i drugoj godini, posle OI, sredstva više prebaciju sportskim savezima, a u trećoj i četvrtoj Olimpijskom komitetu.

Povezana vest:  KUGLANJE,Predsednik Svetske bovling i kuglaške federacije Ludvig Kočiš posetio Kuglaški savez Srbije

Predsednik OKS Vlade Divac zahvalio se Ministarstvu na podršci koja je značajna za sport u predolimpijskoj godini.

-Sportisti će imati odlične uslove za pripreme i takmičenja kako bi ostvarili norme za Olimpijske igre 2012. godine. Do sada su neki takmičari iz pojedinačnih sportova obezbedili plasman, a nadam se da će u Londonu učestvovati i timski sportovi – rekao je Divac.

Ugovor između Ministarstva omladine i sporta i Olimpijskog komiteta Srbije potpisan je ranije i prva sredstva su prebačena već u januaru.