vindija_2

BEJZBOL

Varaždinci osvojili peti Novi Sad Indoor Baseball turnir

Završen je peti po redu „Novi Sad Indoor Baseball“ na kojem je u dva dana bilo 140 učesnika.U konkurenciji timova do 15 godina Vindija iz Varaždina bez poraza osvojila je jedan od najvećih dvoranskih turnira u Evropi.

Varaždinci su u grupi sa tri lake pobede stigli do prvog mesta u grupi, da bi u polufinalu pobedili Zagreb i tako ušli u polufinale.U drugom polufinalu našle su se ekipe Redbloka iz Austrije i Beograd’96.Ekipa iz Austrije bila je uspešnija i zasluženo stigla do finala.

Povezana vest:  KUGLANJE, NAŠI U SVETU: Robert Ernješi rekordno

U borbi za treće mesto Zagreb je bio bolji od našeg predstavnika i tako ponovio uspeh od prošle godine.Iako se u finalu očekivala neizvesnost ekipa iz Varaždina pokazala je svoju superiornost na turniru i sa 25:6 pregazila Austrijance.

Za najboljeg igrača turnira izabran je Seglin Lovro iz Vindije Varaždin, najbolji udarač Pakal Jaks Redbloks Vels, najbolji odbrambeni igrač Rodeš Ivan iz Vindije a najbolji novajlija Tomislav Vučić iz Zagreba.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd jesenji šampion

Svi učesnici pohvalili su odličnu organizaciju turnira koju je pomogao Gradski sekretarijat sa omladinu i sport Novog Sad i Ministarstvo za Sport i Omladinu Srbije.

Konačni plasman na turniru:

1.Vindija Varaždin Hrvatska

2.Redblocks Vels Austrija

3.Zagreb Hrvatska

4.Beograd’96 Srbija

5.Zajčki Ljubljana Slovenija

6.Novi Sad Srbija

7.Ježica Ljubljana Slovenija

8.Tigers Debrecin Mađarska