SRSPKA SELEKCIJA PRED POLAZAK ZA TALIN

KUGLANJE

Težak žreb za seniore, juniori u boljoj poziciji na Svetskom kupu u Talinu

Dvoje srpskih seniora, Vilmoš Zavarko i Nevenka Joković nisu imali sreće u žrebu na kuglaškom Svetskom kupu u estonskom gradu Talinu.

Vilmoš Zavarko dvostruki svetski šampion iz Ricinga prošle godine i svetski rekorder, je za protivnika dobio svetskog vicešampiona iz Banjaluke 2008. Mitju Gornika (Slovenija), dok Nevenka Joković nije mogla da prođe gore, rivalka joj je pobednica Svetskog kupa iz Rijeka 2009. i svetska šampionka iz Ricinga 2010. Barbara Fidel (Slovenija) trenutno najbolja kuglašica sveta!

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Ligetiju veleslalom u Lencerhajdu i mali kristalni globus

Juniorski srpski tandem prošao je mnogo bolje, Livia Santo igraće protiv Makedonke Biljene Gijevske, a Robert Ernješi protiv Fancuza Žilijena Šmita.

– Ne samo da su Jokovićeva i Zavarko dobili teške rivale, već je Zavarku težak žreb do kraja, pošto su u donjem delu i Hrvat Mario Mušanić pobednik Svetskog kupa 2009, sjajni Čeh Kotiza ili Mađar Nemeš. Za bronzu Zavarko mora da pobedi Gornika i potom u četvrtfinalu boljeg iz meča Austrijanca Mihaela Hehenbergera i Makedonca Dimitra Dimitrovskog. Jokovićeva, ako prođe Barbaru Fidel igra sa pobednicom meča između Hrvatice Marijana Liović i Italijanke Adele Ajnhauzer – kaže selekor seniorske reprezentacije Srbije Miloš Ponjavić.- Juniori su u boljoj poziciji, imaju otvoren put skoro do finala.

Povezana vest:  NFL vesti, Pobede Jetsa i Dallasa

Junior Robert Ernješi, pobednik kadetskog Svetskog kupa u Rijeci prošle gdine, ako prođe Šmita ide na boljeg iz meča Stefan Cini (Italija) – Milan Voroš (Mađarska). Livia Santo će, ako pregrmi prvu prpreku Biljanu Gijevsku igrati protiv bolje iz duela Monika Mariževska (Poljska) – Gertruda Saetalu (Estonija). Dve pobede grantuju ulazak u polufinale i automatski makar bronzanu medalju.

Povezana vest:  RAGBI 13, Dorćol u produžetku do polufinala Kupa

Ukupno će igrati 63 kuglaša i kuglašica u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

Na Svetskom kupu za seniore u Rijeci  2009. Srbija je osvojila  dve seniorske bronzane medalje: Daniel Tepša i Nevenka Joković, i u bodovanju nacija bila je druga iza Nemačke, a ispred Hrvatske.

U juniorskoj konkurenciji, Vilmoš Zavarko je 2009. u Rijeci ubedljivo trijumfovao, a Srbija je u bodovanju nacija bila prva ispred Nemačke i Slovačke. Juniorka Jelena Anđelković je ispala u četvrtfinalu od Anje Kozmus iz Slovenije, dok je Liva Santo poražena u prvom kolu od, kasnije, pobednice Nade Savić (Slovenija).