MAČEVANJE

MEDITERANSKI ŠAMPIONAT ZA KADETE I JUNIORE U ZRENJANINU

Planše u Kristalnoj dvorani

 

macevanjeMediteranski šampionat za kadete i juniore, u sve tri mačevalačke discipline, održaće se u najvećem gradu Banata. Ovo je prvi put da se ovo takmičenje održava u Srbiji, a domaćin i tehnički organizator je MK Omladinac. Zrenjanin ima dugu i uspešnu tradiciju u ovom sportu, pa će sigurno i Prvenstvo Mediterana biti organizovano odlično.

Takmićenje će se održati od 30. januara do 1. februara i očekuje se 180 takmičara iz 14 zemalja. Do sada je prijavljeno oko 150 takmičara iz Španije, Francuske, Italije, Monaka, Tunisa, Grčke, Hrvatske, Egipta, Slovenije… A naša reprezentacija učestvovaće u obe konkurencije i u sve tri discipline – mač, sablja i floret.

Povezana vest:  GIMNASTIKA, SP 2013, Brazilac Zaneti osvojio zlato na krugovima

– Dobili smo priliku da organizujemo još jedno veliko takmičenje i siguran sam da ćemo to uraditi na pravi način, i da će svi učesnici biti zadovoljni. Zrenjanin je pre izvesnog vremena bio domaćin „Star kupa”, sa najboljim floretašicama sveta, i svi su bili oduševljeni gostoprimstvom. Ovo je sedmi Mediteranski šampionat, a do sada je samo Aleksandra Jevremović osvojila medalju, i to bronzu u Kairu 2005 godine. Verujem da ćemo sada imati više uspeha – rekao je Veselko Dumitrov, trener Omladinca i tehnički direktor reprezentacije Srbije.

Povezana vest:  KROS KANTRI, Penzionisani olimpijski šampion suspendovan zbog dopinga

Veliko takmičenje biće održano na 13 planši u Kristalnoj dvorani, novom sportskom objektu izgrađenom odmah do poznatog Medisona, najstarije sportske dvorane na Balkanu.

Dumitrov je dobio i priznanje jer će na kadetskom prvenstvu Evrope koje se od 2. do 7. marta održava u Atini, biti tehnički direktor. Imajući u vidu da Omladinac ima sve selekcije i dosta uspeha, svoju publiku, očekuje se da će naši mladi reprezentativci imati veliku podršku sa tribina. Za našu reprezentaciju nastupiće i devet članova Omladinca.

Povezana vest:  NORDIJSKO SKIJANJE, Studentkinja DIF-a Brankica Šušulović bronzana u Ilgazu

U maču će nastupiti kadetkinje Leona Kamras i Dijana Tanasijević, kadet Nikola Bundalo i juniorke Renata Gregović i Branislava Karavidin. U floretu su kadeti Stefan Muc, Nikola Tomšić i Nikola Petrović i junior Miljan Kovačević. Od ovih devet Zrenjaninaca, mnogo se očekuje.

– Našu reprezentaciju predstavljaće 20 takmičara. Konkurencija će biti žestoka, ali možemo do odličja. Pripreme dobro teku, a sa reprezentativcima rade Jovan Rajković, Vasilije Milnović, Petar Medarević, Danilo Perović, Milorad Deljanin i Nikola Lacković – istakao je Dumitrov.