Matijaz HocevarIN MEMORIAM

KUGLANJE

Preminuo Matjaž Hočevar jedan od najboljih juniorskih kuglaških reprezentativaca Jugoslavije

Jedan od najboljih juniorskih kuglaških reprezentativaca Jugoslavije Matjaž Hočevar preminuo je u 51. godini.

Počeo je da igra sa 15 godina i, iako mlad, umeo je da očita lekciju starijim kuglašima i među prvima je u Jugoslaviji rušio „hiljadarke“ u 200 hitaca  na kuglani „Maks Perc“ u Ljubljani. Bio je kapiten prve uspešne juniorske selekcije Jugoslavije koja je sredinom osamdesetih napravila veliki proboj u sam svetski vrh. Igrao je na tri evropska i jednom svetskom juniorskom šampionatu kada je reprezentacija Jugoslavije osvojila jedno zlato i tri srebra (EŠ Zagreb 1977, EŠ Augzburg 1979, EŠ Beč 1981. i SP Poreč 1983).

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Poraz "orlića" od Rumunije na SP U18 u Novom Sadu

Kasnije je igrao i za seniorsku reprezentaciju Jugoslavije, a najveći uspeh senirske karijere mu je zlatna ekipna medalja šampiona sveta sa reprezentacijom Slovenije 1992. u Bratislavi.

Rodom je iz Grosuplja, a igrao je za ljubljanski Gradis, nemački Minšen, Medveščak, Triglav iz Kranja a poslednjih sezona bio je član Bresta iz Cerknica.

Ostavio je vidan trag poslednjih godina i kao vredan i uporan sporski radnik i u srpskom kuglanju. Bio je sportski direktor kuglaškog kluba Senta Visa prom, borio se i izborio da se u ovom gradu napravi moderna  kuglana i da ovaj vredni kolektiv dobija svoj dom. Ostavio je iza sebe suprugu Mirjanu i dvoje dece, koji su vrsni kuglaši i reprezentativci Slovenije, sina Marka i kćer Taru.

Povezana vest:  Radomir Pavlović novi predsednik Biciklističkog saveza Srbije