HOKEJ NA LEDU
SPARTAK SUTRA IGRA JOŠ JEDAN MEČ SA CRVENOM ZVEZDOM
Beograđanima klizavo u Subotici
Hokejaši subotičkog Spartaka će u nedelju, 24. januara, od 19 sati, odigrati još jedan meč sa Crvenom zvezdom. U takmičenju kao što je Prva liga Srbije, nema mnogo ekipa, pa su česti isti susreti. Pored toga, iz Crvene zvezde je stigao zahtev da se zaostali meč igra u Subotici, pa će ponovo domaća publika imati priliku da vidi zanimljivi duel.
U Subotici je u utorak odigran dramatičan meč dva protivinka. Svega je bilo u toj utakmici, od lepih poteza, sjajnih odbrana, velikih promašaja i odbrana, pa do visoke tenzije, broznih isključenja i tuče. Sve što hokej može da pokaže se videlo.
– Koristim ovu priliku da pozovem sve ljubitelje hokeja da ponovo dođu na Stadion malih sportova u Subotici i uživaju u ovom dinamičnom sportu. Ovo će za Suboticu biti veoma interesantan sportski događaj. Dugo nije bilo kvalitetnog seniorskog hokeja, sada je publike sve više, a igrači svojim nastupom opravdavuju to poverenje – istakao je Rašid Šemsedinović, šef stručnog štaba Spartaka.
Slaže se i Šemsedinović  da su svi mečevi sa Crvenom zvezdom u Subotici bili zanimljivi, te da nema razloga zašto da tako ne bude i u nedelju.
– Spartak pruža vrlo dobre igre i ima šta da se vidi. Naši igrači su uprkos poznatom hendikepu sa ledom u dobroj formi, poseduju veliki borbenost i neuništivu želju za pobedom – dodao je Šemsedinović.
PRVENSTVO SRBIJE
Slavlje Novosađana
Vojvodina – Crvena zvezda  4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
Novi Sad: Ledena dvorana SPC Vojvodina, gledalaca: 50, sudije: T.Fazekaš (Subotica), Janjetović i Ivanov (Novi Sad). Strelci: Milosavljević u 5, Miloš Babić u 30, Popović u 52. i Pajić u 56. minutu za Vojvodinu, Luković u 25. i Uzelac u 31. minutu za Crvenu zvezdu. Isključenja: Vojvodina 22, Crvena zvezda 10 minuta.
Vojvodina: Kob, Belić, Ristić, Dragin, Pajić, Milošević, M. Babić, Tumbas, Maletić, Milosavljević, Peroun, Nadaški, Jerković, Mirković, Popović, V. Babić, Lukić, Drozdik, Pemac, Kozarski.
Crvena zvezda: Luković, Fatalek, Pavlović, Korać, \okić, Luković, Gačić, Ra`natović, Mihajlović, Filipović, Prokić, Raković, Gligorijević, Andrić, Uzelac.
U petom kolu prvenstva Srbije, Vojvodina je ostvarila i petu pobedu. Poslednji u nizu, pali su hokejaši Crvene zvezde.
Do novog trijumfa izabranici trenera Kapičića, došli su posle bolje igre u prvoj i poslednjoj trećini. Poveli su golom iskusnog Milosavljevića u 5. minutu, da bi kasnije, tokom drugog perioda, dozvolili Beograđanima da dva puta dođu do izjednačenja golovima Lukovića u 25. i Uzelca u 31. minutu.
Odluka o pobedniku pala je u poslednjoj deonici, tačnije u periodu od 52. do 56. minuta, kada su novosadski crveno–beli krunisali bolju igru i s dva pogotka, najpre Popovića, a zatim i Pajića došli do petog trijumfa u sezoni.
PONOVO BEZ UTAKMICE U PIONIRU
Šamar Slohokej ligi
Trebalo je sinoć u Pioniru da zaostali meč odigraju Partizan i Mladost, ali do toga nije došlo. Ponovo su Zagrepčani odustali od dolaska, iako je to bilo organizovano na njihov zahtev. Razlog banalan, nisu imali dovoljno igrača! Ranije je nešto slično priredio i Medveščak.
Veliki  udarac za internacionalnu ligu, nesportsko ponašanje prema ostalim  učesnicima, medijima i Beograđanima. Neozbiljnost se nije očekivala, ako crno beli odlaze na sve mečeve ovako nešto je krajnje neshvatljivo.
Tako će sigurno tri boda pripasti Partizanu i sada je plasman prvih pet sledeći: 1. Triglav 60, 2. Jesenice 55, 3. Stavbar Maribor 53, 4. Partizan sada 50, 5. Olimpija 45 bodova.
Šampion Srbije do kraja igra najpre kod  kuće sa Gracom, a zatim gostuju Slaviji. Jeseničani igraju sa Triglavom i Gracom u gostima. Mogu li preko Mariborčana do trećeg mesta, verovatno da, jer igraju sve bolje.
Povezana vest:  ŠAH SP SLEPI, Porazi Čabarkape i Avrama