skokovi_u_vodu_1

Trofej Beograda ove godine u 62 sportske discipline

Tradicionalna manifestacija „Trofej Beograda” ove godine biće organizovana u 62 sportske discipline, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu.

Takmičenja su predviđena za mlađe kategorije, od kojih većina ima međunarodni karakter, istakao je danas pomoćnik resornog sekretara Nemanja Radović.

– Manifestacija je, posle deset godina trajanja, postala prepoznatljiv brend u svetu sporta kod mlađih kategorija, koja na najlepši način promoviše sportski duh i našu prestonicu – ukazao je Radović.

Povezana vest:  BOB, Poginuo ruski takmičar Nikolaj Krenkov

On je istakao dobru organizaciju rukometnog, košarkaškog i odbojkaškaog turnira, kao i nekoliko u individualnim disciplinama.

Posetioci će, kako je naveo, pored tradicionalnih sportova, biti u prilici da prate takmičenja u ragbiju, sportskom penjanju, konjičkim disciplinama, aikidu, hokeju na travi, skvošu, badmintonu, sinhronom plivanju, dizanju tegova, bejzbolu, boćanju i bridžu.

– Omogućeno je, takođe, nekolicini gradskih invalidskih organizacija i udruženja da organizuju takmičenja u propisanim kategorijama, što ovom takmičenju daje poseban kvalitet – zaključio je Radović.

Povezana vest:  BADMINTON, Srpski badmintonci treniraju punom parom