Naši reprezentativci su odlično startovali na Gran pri turniru Svetske streljačke federacije vazdušnim oružjem u Osijeku.

Već posle prve discipline programa Srbija se našla u bilansu medalja. Andrea Arsović i Lazar Kovačević su osvojii bronzu u takmičenju mešovitih parova puškom.

Na vatrenu liniju u kvalifikacijama su izašla 23 miksa. Arsovićeva i Kovačević, aktuelni vicešampioni Evrope, su u zauzeli peto mesto i plasirani se u meč za bronzu u kome im je rival bila ekipa Poljske, četvrta u kvalifikacijama. Naš drugi par Teodora Vukojević/Milutin Stefanović je zauzeo 15.mesto.

Povezana vest:  KLIZANJE, Japanac Haniju pobednik Gran prija u Moskvi

Početak duela Srbije i Poljske u meču za bronzu je protekao u izjednačenoj borbi. Posle prve tri serije rezultat je bio 3:3. Potom su Arsovićeva i Kovačević u tri serije uzastopno bili bolji od Poljaka, zaradili šest poena i stekli lepu prednost od 9:3. Ostatak meča je protekao u razmeni poena. Svaki tim je osvojio po sedam, a Srbija zadržala razliku i slavila trijumf od 16:10.

Druga bronza pripala je timu Velike Britanije, a u meču za zlato Italija 1 je pobedila Švajcarsku 1.

Današnja medalja je drugo odličje za Srbiju na Gran pri turnirima ISSF u 2023. Ženska ekipa Srbije puškom je u nedelju u Rušama, osvojila srebro.

Povezana vest:  Informacija sa 10. Sednice Predsedništva OKS

U petak će biti održana pojedinačna takmičenja puškom. Uz četvoro naših reprezentativaca koji su se danas učestvovali u nadmetanju miks parova, sutra će na vatrenu liniju izaći i Aleksandra Havran i Milenko Sebić.

Kao ni na turniru u Rušama, srpski reprezentativci pištoljem se ne takmiče u Osieku.

Sem strelaca, Srbiju na turniru u gradu na Dravi predstavlja i nekoliko međunarodnih sudija. Nikola Marić, predsednik Stručne komisije i potpredsednik SS Srbije, je tehnički delegat Gran pri turnira u Osijeku

Povezana vest:  Nedostatak vremena sprečava Evropljane da se bave sportom

Vazdušna puška, miks, medalje: 1. Italija 1 (Barbara Gambaro/Danilo Denis Solazo), 2. Švajcarska 1 (Murijel Ciger/Fabio Paul Virš), 3. Srbija 1 (Andrea Arsović/Lazar Kovačević) i Velika Britanija 1 (Keti Gleson/Din Bejl).

Kvalifikacije: 1. Italija 1 629,1, 2. Švajcarska 1 628,9 , 3. Austrija 1 627,9… 5. Srbija 1 627,0… 15. Srbija 2 (Teodora Vukojević/Milutin Stefanović) 624,4…

Mečevi za medalje –  Za zlato:  Italija 1 – Švajcarska 1 16:8. Za bronzu: Srbija 1 – Poljska 1 16:10, Velika Britanija 1 – Austrija 1 17:11.