Jean_Baptiste_Grange

ALPSKO SKIJANJE

SP 2011 NEMAČKA

Žan Baptist Granž novi svetski šampion u slalomu

Francuz Žan Baptist Granž novi je svetski prvak u slalomu  Svetskog skijaškog prvenstva u Garmiš-Partenkirhenu.

Ivica Kostelić, koji je osvojio osmo mesto, nakon prve vožnje bio peti, a u drugoj je imao tek 11. vreme, pa je na kraju za šampionom Granžeom zaostao 1.16 sekundi.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Partizan slavio protiv NS Starsa posle penala (8:7), u sredu sa Vojvodinom odlučuje o drugom mestu

Teški uslovi i visoke temperature na Gudiberg stazi odgovarali su srebrnom Šveđaninu Jensu Bigmarku (+0.43), koji je u prvoj vožnji bio šesti, dok je bronzani Italijan Manfred Melg sa zaostatkom od 61 stotinke. Austrijanac Mario Mat  je najboljom drugom vožnjom nakon 15. mesta u prvoj vožnji bio nadomak medalje na četvrtom mestu, a ispred Kostelića su se plasirali i Kanađanin Žulijen Kousin, Japanac Naoki Juasa i Italijan Kristijan Devil.

Povezana vest:  KUGLANJE, Pionir na fajnal foru Lige šampiona, Beograd ispao

Kostelić je svetski prvak u slalomu bio 2003. u Sent Moritcu, a na ovom SP-u u Garmišu osvojio je bronzu iz superveleslaloma. Kostelić je i vodeći skijaš Svetskog kupa s velikom prednošću, a 26. i 27. februara očekuju ga nastupi u slalomu i superkombinaciji u bugarskom Banskom.

Slalom je bio završna disciplina SP-a u Garmišu.