hokejasi partizana

SLOHOKEJ

Partizan izjednačio u finalnoj seriji

U drugoj finalnoj utakmici finalne serije Slohokej lige na ledu večeras je u Beogradu Partizan savladao Olimpiju iz Ljubljane sa 10:2 (4:1, 1:1, 5:0)

Time je Partizan u finalnoj seriji izjednaČio rezultat na 1:1. Finalna serija igra se do tri pobede.

U prvoj utakmici u Ljubljani, Olimpija je posle produžetaka, pobedila Partizan sa 3:2. Narednu utakmicu u finalnoj seriji Partizan će igrati 28. februara u Ljubljani. Četvrta utakmica na programu je 2. marta u Beogradu, a “majstorica”,ako je to potrebno, zakazana je za 4. mart u glavnom gradu Slovenije. Prošle godine titulu prvaka Slohokej lige osvojio je Maribor.

Povezana vest:  Tajger Vuds se vraća u Akronu

Hokejaši Partizana anulirali su prednost Ljubljančana iz prve utakmice, najviše zahvaljujući sjajnoj igri u prvoj trećini, u kojoj su postigli četiri pogotka. U tom delu meča Olimpija je povela sa 1:0, ali je domaćin brzo izjednačio da bi potom poveo. Zahvaljujući sjajnom Marku Milonoviću, crno-beli su došli do prednosti iako su u tom delu imali igrača manje.

Olimpija je delovala tehnički superiornije, ali je Partizan velikom borbenošću uspeo da nadoknadi odlično “baratanje pakom” slovenačkih hokejaša. Igra koju su pružili igrači Partizana daje puno nade njegovim navijačima da će u nastavku lige igrati značajnu ulogu I da se mogu nadati lepom međunarodnom uspehu.

Povezana vest:  RAGBI 13, Srbija prvak Balkana

Partizan je posebno nadahnuto igrao u poslednjoj trećini, kada je čak pet puta pogodio mrežu gostiju. U timu domaćina odlično su igrali Milovanović i Sretović, golman Partizan Džon Marej odbranio je mnogo teških udaraca, pa i on zaslužuje sve pohvale. U Olimpiji isticala prva odbranbena linija Matevž Uhan i Aljaž Novak.

Večerašnja utakmica odigrana je u ledenoj dvorani “Pionir”, pred oko 1.000 gledalaca, a sudili su: Lešnjak (Slovenija), Fazekaš (Subotica) i Perduv (Beograd).

Povezana vest:  KROS KANTRI, Poljakinja Kovalčik pobednica potere u Oberhofu

Partizan-golmani: Marej, Paunović, prva postava: Olet, Ilić, Milovanović 2,, Sretović 1, Gabrić 1, druga postava: G. Ristić, Sotlar 1, Kovačević, Terlikar 2, Vučurević 2,treća postava: Tumbas, Lukač 1, Pavličko, Prokić, Janković, četvrta postava: Ogrizović, Raković, S.Risticć Babić, Luković.

Trener: Pavel Kavčič

Olimpija- golmani:Čerin, Marinček, prva postava: Klavžar, Sodržnik 1,Bašić,Jan,Ograjenček 1, druga postav: Krivec, Žmeršič, Miljuš, Režek, Ulaga, treća postava: Uhan, Novak, Snoj, Florjančič, Zagorac, četvrta postava: Podobnik, Židan, Zdešar, Bežnik, Andrih.

Trener: Andrej Brodnik

Isključenja: Partizan 16, Olimpija 6 minuta.

Disciplinske kazne: Partizan 2, Olimpija 2 minuta