Kikinda-Mammoths2rsz

AMERIČKI FUDBAL

Sremski derbi na otvaranju

U okviru divizije Sever sva tri meča će biti odigrana u nedelju i to u isto vreme od 14 časova. Derbi prvog kola, ujedno i sremski derbi odigraće se u Inđiji, gde Indijanci dočekuju najstariji srpski klub Sirmium Legionare, koji su ove sezone rešili da, uz nekoliko iskusnih igrača, afirmišu mlade. Indiansi su pored standardnih prvotimaca, dobili značajna pojačanja na više pozicija i to Miloš Stojanović OL, Aleksandar Kovačić FS, Vojkan Petrović RB i Puljizević Ivo FB iz Novi Sad Dukesa,  Ivan Krković LB iz Kragujevac Wild Boarsa, kao i dva juniorska reprezentativca koji su priključeni prvom timu CB Goran Zec i DL Nemanja Đorđević.

– Ekipa je fizički spremna, samo preostaje da se još malo uigra i slože poslednje nedoumice. Očekuje nas jak protivnik, koji uvek igra solidno i čvrsto. Pokušaćemo da nametnom našu igru kako u odbrani, tako i u napadu. Da pokažemo da se na nas može računati u budućnosti kao jednog ozbiljnog protivnika. Ukoliko svi igrači odigraju na nivou koji se traži od njih, pobeda postaje sekundarna stvar, jer ću biti zadovoljan učinjenim korakom napred – rekao je Kosta Stojaković, koji već drugu sezonu sedi na klupi Indijanaca.

Povezana vest:  KUGLANJE, Srbija omladinski šampion sveta sa svetskim rekordom

U Kikindi će na stadionu FK „ŽAK“ domaći Mamuti dočekati Grofove iz Novog Kneževca, koji uoči prvenstva važe za jednog od favorita za sam vrh divizije.

– Očekujem tešku i neizvesnu utakmicu, jer imam utisak da smo po kvalitetu približni. Ono što je definitivno na strani gostiju je iskustvo, ali bez obzira na to, mislim da smo skladnija i organizovanija celina koju krasi izrazit timski duh. Upravo u tome nalazim našu šansu za prevagu na terenu i pobedu. Lepo bi bilo da sezonu započnemo trijumfom i mislim da bi nam to kasnije dalo krila da i protiv ostalih ekipa budemo uspešni – rekao je Mirko Jočić, trener i igrač Mamuta, dok lajnbeker Aleksandar Vujin smatra da je za pobedu dovoljno da se ispoštuje dogovor iz svlačionice.

Povezana vest:  Mutko: Mnogi ruski treneri ne znaju da rade bez dopinga

Grofovi svoj program razvijaju već nekoliko godina, a polako se vidi napredak u igri, kako u odbrani, tako i u napadu.

– Očekujem od svojih saigrača da igramo kao i uvek, vatreno i borbeno. Znam da su se momci maksimalno zalagali na treningu, pa i nemam sumnje da ćemo dobro igrati čim krene prvi meč. Konačno će cela ekipa moći da izađe na teren i vidi koliko je napredovala u odnosu na prošlu sezonu – rekao je Radoš Paunović, raningbek Grofova, a jedan od najstarijih igrača Ozren Jonjin je dodao: – Očekujem dosta poena, lepih poteza, blokova i, naravno, nadam se pobedi Grofova.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER 2010, Izbegnuta nova smrt na sankanju

U Subotici će domaći Spartanci biti na velikom iskušenju obzirom da im na stadionu FK „Bratstvo“ gostuje verovatno i najveći favorit divizije Sever, Klek Knajtsi. Iako iz tabora ekipe iz sela nadomak Zrenjanina nije bilo informacija ove sezone, sigurno je da će iz Severa napasti plej of. Spartanci nade polažu u kvoterbeka Čabu Juhasa, koji se reaktivirao posle povrede i biće veliko pojačanje mladom timu sa severa Srbije.