hokej_srb_hrv

HOKEJ NA LEDU

ORLOVI IZGUBILI U PRIJATELJSKOM MEČU OD HRVATA

Udarac pred put na SP

 

SRBIJA – HRVATSKA 2:4 (0:0, 0:4, 2:0)

Ledena dvorana Pionir. Gledalaca: oko 200. Glavni sudija: Tibor Fazekaš, pomoćnici: Luka Dragačević, Aleksandar Đokić. Strelci: 0:1 Kanet u 22 (Rendulić, Blagus), 0:2 Božić u 23 (Lovrenčić, Ljubić) PP1, 0:3 Žibert u 26 (Plahutar), 0:4 Lovrenčić u 38 (Ljubić), 1:4 Babić u 42 (Raković, S. Ristić), 2:4 Milovanović u 51 (Mamić) PP1. Isključenja: Srbija 8, Hrvatska 22 + 20 minuta. Šutevi na gol: 37 / 30.

SRBIJA: M. Luković, Ranković, Bibić, Tumbas, Milovanović, Kovačević, Vučurević, Ilić, G. Ristić, M. Prokić, Peron, Gabrić, A. Luković, Mamić, Raković, S. Ristić, Babić, Janković, Sretović, Ogrizović, I. Prokić, Sabadoš, Filipović, Furnije. Selektor: Pavel Kavčič.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Markuš pobedio Inđića

HRVATSKA: Filipec, Tačković, Šijan, Tadić, Novak, Lovernčić, Kučera, Ljubić, Sretić, Rendulić, Blagus, Kanet, Belić, Čunko, Žibert, Švirig, Plahutar, Lazić, Božić, Čunko, Smerdelj, Grozaj. Selektor: Bruno Bregant.

Udarac, tačnije poraz došao je u pravo vreme. Seniorska reprezentacija Srbije izgubila je od Hrvatske sa 4:2 u prijateljskom meču, ujedno jedinoj proveri pred Svetsko prvenstvo Druge divizije u Australiji, koje je na programu 4. aprila.

Orlovi su u prvoj trećini imali više pak u svom posedu, kroz izgrađene akcije stvorili nekoliko prilika, ali je mreža šahovničara ostala netaknuta. Po povratku sa odmora, na led kao da su izašle potpuno različite ekipe. Hrvatska je krenula ofanzivno, napadi su se ređali jedan za drugim, a naši hokejaši mučili su se da izbace pak iz svoje trećine. Za samo četiri minuta, golman Milan Luković morao je tri puta da vadi pak iz svoje mreže.

Povezana vest:  BADMINTON, Bitka za državne prvake u Novom Sadu

To je bio znak da selektor Pavel Kavčič napravi izmenu. Na golu se pojavio Arsenije Ranković, i to kao da je probudilo nacionalni tim. Zapretili su srpski oklopnici nekoliko puta, ali je čuvar mreže šahovničara ostao nesavladan. Onda je Hrvatska u završnici drugog perioda postigla i četvrti gol.

Poslednjih 20 minuta, Srbija je ponovo bila bolji rival. Miloš Babić se lepo snašao pred golom protivnika, odbijeni pak prosledio u mrežu i smanjio na 4:1. Jedna od najlepših akcija viđena je u 51. minutu. Srbija je imala brojčanu prednost, Branko Mamić je uočio da Marko Milovanović kreće u kontru, dodao pak u pravom trenutku, napadač Orlova izašao je sam pred gol gostiju i nadmudrio Filipeca. Pokušali su Orlovi da uhvate priključak, ali promene rezultata do kraja meča nije bilo.

Povezana vest:  ŠAH, Predsednik FIDE preneo svoja finansijska ovlašćenja

PHOTO: ataimages.rs

hokej_srb_hrv_1