Vukovi_Veprovi_11

AMERIČKI FUDBAL

Utakmicama grupe Centar nastavlja se Superliga Srbije, večiti derbi u Kragujevcu

Od 2008. godine se čekala ta utakmica, derbi Srbije u američkom fudbalu. Ekipe koje su jedine do sada osvajale titule u Srbiji, susrešće se u 12. večitom derbiju u okviru drugog kola Superlige Srbije, divizije Centar. Potsećamo, da su ove dve ekipe odigrale prvu utakmicu američkog fudbala u istoriji, doduše bez opreme, davnog marta 2003. godine.

Na radost svih iskrenih ljubitelja ovog sporta, posle dve sezone „praznog hoda“, ponovo se večiti rivali sastaju na stadionu FK „Sušica“ u kragujevačkom naselju Aerodrom.

Raningbek Aleksandar Ristić Alf je svojevrsna legenda Kragujevčana. Odigrao je sve dosadašnje derbije, po čemu je verovatno i jedini među aktivnim igračima.

– Prvo osećanje koje se javi pri pomisli na ovu utakmicu je iskrena radost što se sastajemo beogradskim Vukovima. To je moje prvo osećanje kada pomislim na ovu utakmicu. Posle dve godine pauze rivalitet izmedju naša dva tima će se nastaviti. Shodno tome, moja očekivanja su, kao i uvek kada je ovaj derbi u pitanju, prvenstveno vezana za to da bude lepo vreme, da bude što vise publike, naravno kvalitetan američki fudbal i da se svi lepo zabave, kako navijači na tribinama tako i igrači na terenu.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Opljački igrači Danske na Svetskom prvenstvu u Slovačkoj

U prvom kolu je bilo evidentno da oba tima dosta polažu na pojačanja iz SAD. U Veprovima su dominirala braća Džeremi i Brendon Pejton, uz kvoterbeka Stena Bedvela, dok Vini Mirot i Brendon Mekdauel predvode Vukove.

Na poziciji centra u Vukovima će uzdanica biti Mladen Stojanović, koji nedavno bio učesnik događaja u kome se ekipi SAD suprotstavio Tima sveta.

– Ova utakmica predstavlja poseban događaj za svakog igrača u obe ekipe. Pošto se ovaj duel nije igrao 2 godine, kao ekipa smo se spremili da se revanširamo Kragujevčanima za poraz u poslednjoj odigranoj utakmici. Pokušaćemo da iskoristimo mane protivnika koje smo uočili gledajući njihove utakmice, ali i u isto vreme da naše greške svedemo na minimum.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, SRBI NA MEĐUNARODNOM TURNIRU U PRAGU (ČEŠKA), Dražić na korak od vodećih

Vrlo zanimljiv biće i premijerni meč, jedini koji se igra u subotu, a u kome se sastaju Pantersi i Vojvode, koje još nisu osetile gorčinu poraza u mečevima protiv Pančevaca. Panteri su imali težak meč u prvom kolu, iako su vodili 12:0, doživeli su ubedljiv poraz od Vukova na Adi (28:12), ali sada traže prvenac.

Posle ubedljivog trijumfa na startu protiv Hantersa, Anđeoski ratnici iz Čačka će biti na velikom iskušenju u Beogradu, gde će na megdan Plavim zmajevima. Zmajevi nisu poentirali u prvom meču, poraženi su od Djuksa 6:0, ali sada traže priliku za pobedu, ali uvažavaju protivnika.

Povezana vest:  VESTI IZ ŠAHA, Lasta dobila derbi protiv Valjevaca

– Čačak je i prošle sezone pokazao da zaslužuje respekt. Zmajevi još traže igru i zbog toga je predonst na strani gostiju. Na nama je da zalaganjem kao na prethodnom meču, uz korekcije u igri, učinimo sve da upišemo prvu pobedu u sezoni – rekao je trener Zmajeva Jovan Bulatović, a hvatač Čačana Vladimir Tanović dodao: – Biće ovo fizički zahtevna utakmica. Iako smo različito startovali, svaki meč je priča za sebe. Prošle godine smo pobedili na našem terenu, pa verujem da možemo i u Beogradu.

Drugo kolo – Divizija Centar:

Subota:

Stadion „Mladost“ (15 časova): Pančevo Panters – Novi Sad Djuks.

Nedelja:

Stadion FK „PIK“ (14 časova): Sombor Celtis – Vrbas Hanters.

Stadion FK „Sušica“ (15,30 časova): Kragujevac Vajld bors – Vukovi Beograd.

Stadion na Adi Cigalniji (17 časova): Beograd Blu Dragons – Čačak Ejndžel voriors.