Konkurs za organizatore državnog prvenstva u šahu 

sahŠahovski savez Srbije (ŠSS) je raspisao konkurs za izbor domaćina i organizatora pojedinačnog prvenstva Srbije za muškarce i žene u šahu, objavljeno je na veb sajtu tog saveza. 
Muški šampionat održaće se od 6. do 19. aprila, ženski od 20. do 30. aprila, rok za prijavljivanje organizatora je 10. februar, a odluka će biti doneta do 15. februara. 
Na muškom sampionatu učestvuje 14 igrača, a na ženskom 12, te muški turnir traje 14 dana (13 kola i slobodan dan), a ženski 11 dana (11 kola bez slobodnog dana). 
Svim takmičarima u obe konkurencije plaća se puni pansion u jednokrevetnoj sobi, u hotelu sa najmanje tri zvezdice, kao i za po četiri službena lica, kojima se obezbeđuje i honorar i troškovi puta, ukoliko nisu iz mesta u kojem se održava turnir. 
Nagradni fond muškog turnira je najmanje 400.000 dinara, a ženskog 235.000 dinara, takođe neto. Igračima pripadaju i honorari u ukupnom iznosu oko 300.000 dinara neto, a šahistkinjama od oko 150.000 dinara. 
Prvoplasirani takmičari u obe konkurencije dobiće pehare i medalje, a organizator treba da obezbedi salu za igru i elektronske table sa stabilnom internet vezom za prenos partija. 
Šahovski savez Srbije (ŠSS) „kao partnerski ulog“ snosi troškove od 700.000 dinara za muški, odnosno od 400.000 dinara za ženski državni šampionat. 
Po sličnom sistemu partnerskih odnosa ŠSS i grada domaćina, do sada su muški turniri organizovani u Vršcu, Kraljevu i Kragujevcu, a ženski u Pančevu, Kaću i Grockoj. 
Titule državnih prvaka iz 2009. brane Ivan Ivanišević u muškoj i Sandra Đukić u ženskoj konkurenciji. 

Povezana vest:  Akcija "Sport u škole" počela u Futogu