sah

ŠAH VESTI

Drljevićeva sama u vođstvu

 

Studentska vicešampionka sveta Ljilja Drljević izdvojila se u vođstvu na tabeli prvenstva Srbije za šahistkinje, koje se igra u Beogradu, posle večerašnje pobede u osmom kolu protiv Marije Rakić. Marija Manakova je crnim figurama remizirala sa Suzanom Maksimović pošto u topovskoj završnici sa pešakom više ni posle 69 poteza nije uspela da osvoji ceo poen.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Prvenstvo startovalo pobedom Beostara, u nedelju "večiti derbi"

Ponovo je dugo igrala i Jovana Erić, koja je tek nakon 64 povučena poteza izborila remi sa aktuelnom šampionkom Anđelijom Stojanović igrajući gotovo do „golih kraljeva“. Ana Bederać je pobedila Anastasiju Panić, Irina Čoluškina je savladala Mariju Dragojević, dok je Kristina Brankov crnim figurama nadigrala Lenu Miladinović.

Na tabeli vodi Drljević sa 6,5 poena, ispred Erić i Manakove sa po pola poena manje, dok po 5,5 poena imaju Stojanović i Benderać. Rakić ima 4,5, Čoluškina i Maksimović po 3,5, Miladinović tri, Brankov dva, a Panić i Dragojević po jedan osvojen poen.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Velinger u Visli ostvario prvu pobedu u karijeri

Deveto kolo igra se sutra (16): Rakić-Benderać, Manakova-Drljević, Erić-Maksimović, Dragojević Stojanović, Brankov-Čoluškina, Panić-Miladinović.

Igra se 11 kola, turnir se završava 22. aprila, a nagradni fond sa ekstrahonorarima za sve učesnice iznosi 505.000 dinara.