ministarka_markovic_kopaonik

Za međunarodna takmičenja u Srbiji 100 miliona dinara

 

Ministarstvo omladine i sporta potpisalo je danas ugovore sa 23 granska saveza za finansiranje programa međunarodnih takmičenja i sa 64 granska saveza za finansiranje kampova perspektivnih sportista.

-Ove godine Srbija će biti domaćin 35 međunarodnih takmičenja. Iz republičkog budžeta biće izdvojeno 100 miliona dinara i 23 granska saveza potpisaće sa nama ugovor kako bismo uspešno organizovali ta takmičenja – rekla je ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković nakon potpisivanja.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd „Poštanska štedionca“ pobedila u derbiju u Nišu, kuglašice Ada kompjutersa savladale Jedinstvo u Novm Sadu u Super ligama Srbije

Ona je dodala da je poseban interes to koliko sport svojoj zemlji donosi, jer se ne radi samo o sportskim rezultatima.

-Nisu to samo dobri rezultati koje donose sportisti, već što imamo priliku da dovedemo mnogo gostiju i da oni odu iz Srbije sa pozitivnim utiscima. Oni ostave nešto svog znanja, sredstava, potroše, ulože u naše gradove. To je razlog zašto država treba da investira – rekla je ministarka omladine i sporta.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Pobeda Kristofersena u Madoni di Kampiljo, Hiršera zamalo pogodio dron

Prema njenim rečima, kampovi za perspektivne sportiste su „ulaganje države u mlade, u nešto što je budućnost“.

-Vrednost projekta je 90 miliona dinara. Znači da će oko 3.500 mladih sportista u Srbiji imati podršku države u finansiranju – objasnila je Samardžić Marković.

Ugovore u ime svih granskih saveza sa Ministarstvom omladine i sporta potpisao je predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović.

Kajakaški savez organizovaće za tri nedelje Prvenstvo Evrope za seniore u spustu, u Kraljevu i Prvenstvo Evrope u kajaku-sprintu, koje će se održati za dva meseca na Adi Ciganliji u Beogradu.

Povezana vest:  GOLF, Tajger Vuds: Srećniji sam nego što sam bio u braku

-Zahvalio bih se Ministarstvu i ministarki što nam pomaže u ovim teškim vremenima. Nisu izostali kampovi, stipendije, priznanja, vredne nagrade, budžetska sredstva za velika međunarodna takmičenja. Hteo bih da se zahvalim što imamo ministarstvo, nemojte mi zameriti, i što imamo vas na čelu ministarstva – rekao je Nišović.