sah

ŠAH VESTI

Marija Manakova pobedila Ljilju Drljević

 

Marija Manakova je večeras nanela prvi poraz Ljilji Drljević u devetom kolu državnog prvenstva za šahistkinje, koje se igra u Beogradu. U oštroj igri, bez rokada, sa obostranim šansama, Manakova je u završnici bila precizinija i matirala protivnicu. Ona je pobedom zadržala vođstvo na tabeli sa mladom Jovanom Erić, koja je pobedila iskusnu Suzanu Maksimović.

Povezana vest:  KUGLANJE, Tri pobede i poraz u prijateljskom meču kuglaških reprezentacija Rumunije i Srbije u Hunedoari (FOTO)

U zanimljivoj partiji, u kojoj je u završnici mat „visio“ na obe strane, mlada Kristina Brankov savladala je reprezentativku Irinu Čoluškinu posle 53 povučena poteza.

Ostali rezultati devetog kola: Marija Rakić – Ana Benderać 0:1, Marija Dragojević – Anđelija Stojanović 0:1, Anastasija Panić – Lena Miladinović 0:1.

U vođstvu su Manakova i Erić sa po sedam poena, ispred Stojanović, Drljević i Benderać sa po pola poena manje. Rakić ima 4,5, Miladinović četiri, Čoluškina i Maksimović po 3,5, Brankov tri, Panić i Dragojević po jedan osvojen poen.

Povezana vest:  GIMNASTIKA, Japanac Učimura propušta Svetski kup

Pretposlednje, deseto kolo igra se sutra u 16.00, a sastaju se: Benderać – Miladinović, Čoluškina – Panić, Stojanović – Brankov, Maksimović – Dragojević, Drljević – Erić, Rakić – Manakova.

Šampionat se završava 22. aprila. Titulu brani Stojanović, a nagradni fond sa ekstrahonorarima iznosi 505.000 dinara.