Vlade Divac, predsednik opstine Dragan Milic i Slobodan Kovac

U Velikom Gradištu održana prva EkOlimpijada u 2011-oj

Posle velikog uspeha “EkOlimpijade Srbije 2010” u kojoj je učešće uzelo oko 7000 dece, iz osam gradova Srbije, “EkOlimpijada” se nastavlja i ove godine. Posle Subotice, Novog Sada, Petrovca na Mlavi, Bora, Stragara, Kosjerića i Niša veliko finale održano je u Beogradu, a učesnike je tom prilikom pozdravio i predsednik MOK Žak Rog.

S obzirom na veliki uspeh u 2010-oj, uz podršku Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta, “EkOlimpijada” se nastavlja i u 2011-oj, a novi ciklus startovao je u Velikom Gradištu.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Gergl pobednica veleslaloma u Val D'Izeru

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, predsednik opštine Dragan Milić, kao i olimpijci i osvajači medalja iz Velikog Gradišta, rukometašica Slavica Đukić i odbojkaš Slobodan Boba Kovač pozdravili su pre početka učesnike EkOlimpijade.EkOlimpijada Veliko Gradiste 3

„Drago mi je što se danas nalazimo u Velikom Gradištu na otvaranju EkOlimpijade. Nadam se da ćete nešto vredno naučiti i da ćete se lepo družiti. Možda je baš neko od vas budući reprezentativac i olimpijac, kao što smo to bili Slavica, Boba Kovač i ja,“ poručio je učesnicima EkOlimpijade predsednik OKS Vlade Divac.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Polufinale plej ofa Juniorske lige Srbije, Petar Goić heroj Veprova!

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić pozdravio je sve prisutne: „Dragim prijateljima iz Olimpijskog Komiteta želim dobrodošlicu u naš grad, a svima vama, gostima, dragim sugrađanima i deci želim da se danas lepo provedete, nešto naučite, kao i srećne Ukršnje praznike.“

Boba Kovač je ispričao kako izgleda biti olimpijac i osvajač medalje na Igrama. On je istakao da je značaj i veličina učestvovanja na Olimpijskim igrama nije samo u izazovu sportskog nadmetanja, već i u brojnim prijateljstavima koja se stiču za ceo život.”

Povezana vest:  GIMNASTIKA, Feng najbolji na razboju

Nakon svečanog otvaranja održane su brojne radionice. Deca su igrala Olimpijski fudbal, učili o toleranciji na ARCTOS radionici,  a u okviru EkOlimpijskog igrališta su pored ostalog reciklirali limenke. Na kraju je svako dete dobilo specijalno dizajniranu eko-medalju.

Po okončanju svih radionica predsednik OKS Vlade Divac, predsednik opštine Dragan Milić i Slobodan Kovač, naš proslavljeni strelac, dodelili su svim učesnicima nagrade i diplome za uspešno razvijen EkOlimpijski duh.