nhl_logo

NHL

Nešvil Predatorsi na korak do istorijskog uspeha u NHL-u

Obe utakmice igrane u petak u NHL play-offu završile su u produžetku, i u obe su gosti pobedili s 4:3 i poveli s 3:2 u četvrtfinalnoj seriji doigravanja. Bufalo je slavio u Filadelfiji, a Nešvil u Anahajmu.

I dok su aktuelni prvaci Čikago Blekhauksi samo jedan poraz udaljeni od ispadanja u prvom krugu doigravanja (protiv Vankuvera), sada istu sudbinu dele i aktuelni vicešampioni Filadelfija Flajersi. Sejbresi su Wells Fargo Centeru poveli s 3:0 u prvoj trećini, ali im to nije bilo dovoljno da mirno privedu utakmicu kraju. Morali su da se izvlače u produžetku, a spasitelj je bio Tajler Enis koji je pogodio u šestoj minuti dodatnog vremena. Bio mu je to drugi gol večeri, a za Bafalo su poentirali i Tomas Vanek te Mark-Andre Gragnani. James van Riemsdajk, Andrej Mesaroš i Deni Brier su vodili Filadelfiju do izjednačenja, ali na kraju im to nije ništa značilo. Šesta je utakmica na rasporedu u nedelju u Bafalu.

Povezana vest:  KUGLANJE, Vilmoš Zavarko pobedio na turniru u Banjaluci

Nešvil Predatorsi nikad u istorriji nisu prošli prvi krug doigravanja, a sada su od takvog dosega udaljeni samo jednu pobedu. Štaviše, nikad dosad Predatorsi nisu ostvarili tri pobede u jednoj seriji doigravanja, tako da je petak bio velik dan za klub. Šia Veber je izjednačio za hokejaše iz Tenesija samo 36 sekundi pre kraja osnovnog dela utakmice, a onda ih je pogotkom na isteku druge minute produžetka do konačnog slavlja odveo Džered Smitson. Nešvil će četvrtu pobedu i plasman u polufinale Zapada loviti u nedelju na svom ledu.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Marko Kovačević, v.d. selektora Srbije: Nemamo luksuz da u Italiju idemo opušteni, konačan cilj je SP u Španiji

NHL doigravanje, konferencijska četvrtfinala:

Istočna konferencija:

Philadelphia (2) – Buffalo (7) 3:4 (Buffalo vodi 3:2 u seriji)

Zapadna konferencija:

Anaheim (4) – Nashville (5) 3:4 (Nashville vodi 3:2 u seriji)