es u padobranstvu1

VAZDUHOPLOVSTVO

Kikinda domaćin Šampionata Evrope u padobranstvu od 17. do 28. avgusta

Vredni vazduhoplovni radnici Aero kluba Kikinda organizovaće u saradnji sa Vazduhoplovnim savezom Srbije Šampionat Evrope u padobranstvu od 17. do28. avgusta, sopšteno je na konferenciji za medije u Kikindi.

Prisustvovali su Miloš Latinović predsednik Organizacionog odbora i predsednik Opštine Kikinda, Igor Tiorlo predstavnik Međunareodne federacija vazduhoplovnih sportova (FAI), Labud Bulatović predsednik VS Srbije, Željko Ovuka generalni sekretar VSS i Nika Adamov direktor takmičenja.

Povezana vest:  Italijanka Fankini pobednica spusta u Kortini

Za medalje , takmičari iz 30- tak evropskih zemlja, nadmetaće se u dve discipline, skokovima na cilj sa 1.000 metara, najstarijoj padobranskoj disciplini (prvi Šampionat Evrope održan je 1951. na Bledu) i figurama gde timovi padobranaca sa zadrškom do 30 sekundi otvaraju padobrane i moraju da izvedu određene, unared zadate figure u što kraćem roku.

Povezana vest:  AvalanchRiskCityJam 23. i 24. decembra u Novom Sadu

Organizatorima su pomogli Opština Kikinda, Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine, MUP Srbije, Vojska Srbije, NIS Gapsprom Neft,  Srbijagas, Agencija za kontrolu letenje Srbije, JUMKO i drugi prijatelji ovog sporta.