memorijalni_kup_Potpukovnik_Goran_Ostojic

Završen 13. memorijalni kup ‘Goran Ostojić’

Takmičenjima u streljaštvu, šahu i višeboju danas je završen 13. memorijalni kup „Potpukovnik Goran Ostojić“, posvećen mladom oficiru Vojske Jugoslavije koji je poginuo 1998. godine kod kasarne „Košare“ na srpsko-albanskoj granici.

U protekla tri dana, na terenima Jagodinskog sportskog saveza, u raznim sportovima, koje je voleo i kojima se bavio Ostojić, takmičilo se preko 1.500 sportista, a u čast Ostojića održan je i 11. motofest, na kome je učestovalo, prema podacima organizatora, oko 1.000 motociklisti iz 25 gradova Srbije.

Povezana vest:  SKIJANJE, Morgenštern prvi u Japanu

Motoristi su, posle uobicajnog defilea ulicama grada i polaganja venca na spomen obeležje Ostojiću, upriličili i celonoćni rok koncert i bajkerske igre.

Kolonu motociklista gradom do spomen obeležja Ostojiću predvodili su prestavnik Udruženja veterana 63. padobanske brigade Siniša Živić i član motokluba „Noćni vukovi“ iz Niša Goran Jović.

Defileu motociklista predhodili su padobranski skokovi na terenima Jagodinskog sportskog saveza.

Povezana vest:  Zbog Emilije Đurović srpsko skijanje ima budućnost

Kup je počeo u petak u 17 sati u Osnovnoj školi „Goran Ostojić“, polaganjem venaca na bistu pokojnog Ostojića i svečanom akademijom, a otvorio ga je general Kluba generala i admirala Vojske Srbije Ljubiša Stojmirović.

Otvaranju kupa su, uz rodbinu Ostojića, prisustovali i prestavnici njegove 63.

padobranske brigade (sada bataljona) iz Niša, prestavnici Kluba generala i admirala VS, komande VS i Specijalne brigade iz Pančeva, MUP-a Republike Srpske, čelnici Pomoravskog okruga, Grada Jagodine…

Povezana vest:  MAČEVANJE, Romana Caran i Miljan Kovačević pobedili u Zagrebu, Ana Sel druga

Goran Ostojić je rođen 1962. godine u Bačkom Dobrom Polju kod Vrbasa.

U Jagodini, gde mu i sada žive roditelji, završio je osnovnu školu i gimnaziju. Posle Vojne akademije raspoređen je u 63. padobransku brigadu Niš, čiji je bio načelnik.

Poginuo je u borbi sa albanskim teroristima, a odlikovan je ordenom za hrabrost.