tijana krsmanovic

RITMIČKA GIMNASTIKA

Jedina srpska seniorka na EP u Minsku Tijana Krsmanović startuje sutra

Jedina srpska seniorka na Evropskom prvenstvu u Minsku Tijana Krsmanović, sutra (27. maj) počinje takmičenje. Reprezentativka Srbije i članica Gimnastičkog društva „Palilula“ će učešće na Šampionatu početi vežbama loptom i obručem, a prekosutra će se predsatviti u preostala dva rekvizita – trakom i čunjevima.

Povezana vest:  SLOHOKEJ LIGA, Partizan sutra protiv Olimpije

– Nadam se da ću opravdati očekivanja i da ću vežbe uraditi najbolje moguće. Poslednju međunarodnu proveru sam imala na Svetskom kupu u Korbeju i dobijala sam ocene preko 23.000 što je ohrabrujuće – ističe Tijana.

Glavni trener Palilule Dara Terzić-Šterić, koja je u Belorusiji sa srpskom reprezentaivkom, zadovoljna je pripremama za EP.

– Na treninzima je radila vežbe bez greške, pa ako tako bude i na Šampionatu, bićemo zadovoljne. Tokom priprema nam je cilj bio da unapredimo težine telom i nadam se da smo uspele u tome – istakla je učesnica OI u Seulu 1988.

Povezana vest:  BADMINTON, EKIPNO PRVENSTVO SRBIJE ZA MEŠOVITE TIMOVE, Odigrano prvo kolo

Na Prvenstvu Starog konineta je još jedna članica Palilule, međunarodni „breve“ sudija Marija Miljkovć, koja će ispred Srbije deliti pravdu sa koleginicama iz Evrope. EP je na programu do 29. maja, a u seniorskoj konkurenciji takmičiće se preko 100 ritmičarki.