nhl_logo

NHL VESTI

Boston u finalu Stanley Cupa

Hokejaši Boston Bruinsa osvojili su naslov prvaka Istočne konferencije NHL lige savladavši u odlučujućoj sedmoj utakmici Tampa Bay Lightning s 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) u svom TD Gardenu, te su izborili nastup u velikom finalu u kojemu će se s Vancouver Canucksima boriti za Stanley Cup.

Junak Bruinsa ponovno je bio 26-godišnji Nathan Horton koji je postigao jedini pogodak na utakmici sedam i pol minuta pre kraja utakmice (52:33). David Krejci uputio je odlično dodavanje pred gol gostiju, a Horton je na metar i pol od gola uspeoda  podmetne palicu i promeniti smer paka koji je završio iza leđa odličnog golmana Tampe Dwaynea Rolosona.

Povezana vest:  SLOHOKEJ, Partizan izgubio kod kuće od Maribora

Hortonu, koji ove sezone prvi put u karijeri igra u doigravanju, ovo je bio drugi pobednički pogodak u odlučujućoj sedmoj utakmici. Bio je i strelac gola u produžetku sedmog susreta u prvom krugu protiv Montreal Canadiensa.

Boston je bio aktivnija ekipa tokom čitavog dvoboja o čemu svedoči i odnos udaraca koji je bio 38-24 u korist Bruinsa, a goste je u igri većim delom držao samo 41-godišnji Roloson s nekoliko vanserijskih odbrana. Ni u samoj završnici gosti iz Tampe nisu uspeli da ostvare veći pritisak na vrata Tima Thomasa. Bruinsima je ovo prvi prolazak u veliki finale NHL lige nakon 21 godine, a poslednji od svojih pet naslova prvaka osvojili su još 1972.

Povezana vest:  BIATLON, Pobeda Šipulina i Berger u poteri

Suparnik Bostonu u velikom finalu biće najbolja ekipa iz osnovnog dela sezone, Vancouver Canucksi koji nikada u svojoj 41-godišnjoj istoriji nisu osvojili Stanley Cup. Canucksima će ovo biti treći nastup u finalu, u prethodna dva su gubili od New York Islandersa (1982) i New York Rangersa (1994).

Prva utakmica finala na rasporedu je u Vancouveru u sredu 1.juna.

Povezana vest:  Bodi Miler još ne ide u penziju

FINALE ISTOKA:

Boston Bruins – Tampa Bay Lightning 1:0

(Boston je pobedio sa 4-3)

RASPORED FINALNIH SUSRETA STANLEY CUPA:

1.jun: Vancouver – Boston

4. jun: Vancouver – Boston

6. jun: Boston – Vancouver

8. jun: Boston – Vancouver

10. jun: Vancouver – Boston *

13. jun: Boston – Vancouver *

15. jun Vancouver – Boston *

* ako bude potrebno