aleksandar_sostar

Šoštar otvorio prostorije Sportskog saveza u Prokuplju

 

Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar otvorio je danas nove prostorije prokupačkog Sportskog saveza, reaktiviranog posle pauze od 10 godina.

-U poslednje dve godine trudimo se da budemo prisutni u svakom mestu u Srbiji i da da kroz sistemska rešenja pomognemo u rešavanju problema sportskim klubovima – istakao je Šoštar.

On je naglasio da novi Zakona o sportu zahteva da svako mesto u Srbiji ima svoj Sportski savez kako bi se na najbolji način u prvi plan istakle potrebe i problemi klubova.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Srbiju u Bakuu predstavlja desetoro strelaca

-Želja nam je da se što više naših građana a pre svega školske omladine uključi u sport kao najzdraviji način provođenja slobodnog vremena i zabave – naglasio je Šoštar.

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Dane Korica objasnio je predstavnicima sportskih klubova neke od novina u Zakonu o sportu i naglasio da će ubuduće samo Sportski savez moći da predlaže programe svojih klubova.

Povezana vest:  Zorana Arunović se vratila na šampionski tron

Takođe je podsetio da će do 2012. godine svi naši sportski klubovi morati da se preregistruju ukoliko žele da nastave da postoje. Predsednici sportskih klubova, čelnicima Sportskog saveza rekli su da uspevaju da opstanu samo zahvaljujući budžetu opštine koji godišnje za sportske klubove izdvaja 8,5 miliona dinara.

Predsednik prokupačkog Saveza Dragan Milićević zahvalio se gostima iz Beograda na podršci kod osnivanja saveza, a predsavnicima lokalne samouprave na novim prostorijama, koje ovaj savez ima po prvi put.

Povezana vest:  KUGLANJE, Protiv Mađarske poslednji test za Brno

Šostara i Koricu pozdravili su i nekadašnje legende jugoslovenskog I svetskog boksa, višestruki osvajači „Zlatnih rukavica“ evropski I svetski šampioni, Bratislav Ristić i Fazlija Šaćirović.