Tim OKS Vankuver 2010ZOI VANKUVER 2012

U Olimpijskom selu u Vankuveru svečano je podignuta zastava Srbije

 

Na ceremoniji dobrodošlice srpskom olimpijkom timu (Team Welcome Ceremony) uz intoniranje himne „Bože pravde“, svečano je podignuta srpska zastava.

Ceremoniji koja je održana u Olimpijskom selu u Vankuveru prisustvovali su: predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, generalni sekretar Đorđe Višacki, kao i Peter Vladiković, počasni konzul Republike Srbije u Kanadi, mnogobrojni članovi srpske zajednice u Vankuveru, volonteri koji pomaži Timu i dva akreditovana novinara Srđan Džombić (Sportski Žurnal) i Vlada Petrović (slobodni novinar). Dobrodošlica je istovremeno upriličena i timovima Republike Kine, Demokratske Republike Koreje, Kajmanskih ostrva i Islamske Republike Iran.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd protiv rumunske Olimpije, Pionir sa Šrechajmom u Ligi šampiona

Gradonačelnici Olimpijskog sela Triša Smit i Rik Hanson  razmenili su poklone sa šefom Misije OKS “Vankuver 2010”, Branislavom Jevtićem.

Gosti iz Srbije su svojim domaćinima poklonili Ćirilićno pismo u mozaiku na drvenom postolju koje je ukrašeno replikom Mirosavljevog Jevanđelja.

Sportisti, zvanice i gosti su nakon ceremonije dobrodošlice nastavili druženje u Međunarodnoj zoni Olimpijskog sela.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, U Đeru ulaganje u budućnost

Svečana ceremonija otvaranja XXI Zimskih olimpijskih igara odigraće se 12-og februara u 18h po lokalnom, odnosno 13-og u 3h po srednjeevropskom vremenu.  Tom prilikom zastavu Srbije nosiće Jelena Lolović.