kriket_tasmajdan_2

KRIKET

Počelo državno prvenstvo Srbije u T20 kriketu

 

U Begradu je počelo državno prvenstvo Srbije u T20 kriketu, utakmicom između aktuelnih šampiona ekipe Starog Grada i debitanta u prvenstvu, ekpe Vračara. Vračar je bio predvođen kapitenom Nenadom Dugićem koji je u partnerstvu sa raspoloženim udaračem Dimitris Dajčom postigao lepo partnersvtvo od skoro 40 poena. Vračar je na kraju svog udaračkog iningsa postigao 78 ranova. Razigrani terijeri su ipak pokazali da su favoriti i predvođeni kapitenom Nebojšom Đurićem i razigranim Sakib Hasanom stigli Vračar i pobedili za 8 viketa.

Povezana vest:  Zorana Arunović i Damir Mikec, najbolji strelci 2018: Priznanje podstrek za nove uspehe

Sledeću utakmicu prvenstva takođe je odigrala ekipa debitanata, Vračar CC, ovaj put protiv ekipe McKenzie iz Čačka. Prvi za palicom su bili čačani koji su postigli čak 131 ran. Kapiten Ranitović je svojim najboljim ličnim skorom doprineo ovako visokom rezultatu. Vračar nije imao šta da izgubi i pružio je još bolju partiju nego u prvom meču, i pored toga što su bili u oslabljenom sastavu. Nažalost za Vračar 93 rana nisu bila dovoljno za pobedu. Među igračima Vračara za palicom najbolji je bio Mustafiza Apon koji je zabeležio 33 rana dok je Dajč uz Edi Lija bio među najboljim bacačima Vračaraca.

Povezana vest:  BADMINTON, Petrović na korak od odličja u Poljskoj

Narednog vikenda na Ušću će se igrati utakmice narednog kola od kojih posebnu pažnju privlači duel McKezija i Starog Grada koji će se igrati u nedelju od podne.