Švarcenegerovo dopingovanje ne smeta MOK-u 

logo_vankuver_OI2010Međunarodni olimpijski komitet (MOK) ne vidi problem u tome što će guverner Kalifornije Arnold Švarceneger nositi olimpijski plamen, iako je poznato da je poznati glumac ranije koristio steroide. 
Švarceneger će biti samo jedan od nosilaca baklje pred sutrašnje otvaranje Zimskih olimpijskih igara u Vankuveru. On će plamen predati Sebastijanu Kou, dvostrukom osvajaču zlatnih olimpijskih medalja, koji je šef organizacionog komiteta za Olimpijske igre 2012. godine. 
Guverner Kalifornije nema olimpijskih medalja, iako je postao poznat upravo baveći se sportom, preciznije bodibildingom i to mnogo pre nego što su steroidi postali zabranjeni. 
Švarceneger je i priznao da je u tom periodu koristio steroide, što je portparol MOK-a Mark Adams shvatio kao neku vrstu rehabilitacije. Adams je podsetio i da se Švarceneger dopingovao verovatno pre oko 20 ili čak i 30 godina. 
-On je sada vrlo ugledan guverner najveće države u SAD tako da mogu da kažem i da smo mi u MOK-u, s obzirom na okolnosti, počastvovani što će on nositi baklju – kazao je Adams. 

Povezana vest:  SKI SKOVI, Pobeda Koha na skakaonici u Oslu