ceremonija svecanog otvaranja

SOFTBOL

Kadetkinje Srbije srebrne, juniorke bronzane nna Trofeju Beograda 2011

Sportski centar Lokomotiva u Železniku, bio je domaćin tradicionalnog međunarodnog turnira Trofej Beograda u softbolu. Od petka do nedelje šest ekipa se borilo za pehar najboljeg, a mečevi reprezentacija računati su za Balkanski juniorski šampionat. U izuzetno uzbudljivom finalu juniorska reprezentacija Bugarske pobedila je kadetsku selekciju Srbije 6:4. U meču za treće mesto juniorke Srbije bile su bolje od Rumunije 10:2.

Povezana vest:  SLOHOKEJ LIGA, Partizan sutra igra protiv Bleda u Slohokej ligi

detalj sa meca na Trofeju BGD

Trofej Beograda je otvorio Nemanja Radović, pomoćnik gradskog sekretara za sport i omladinu. Pehar pobedniku je uručio Dragan Ćirić, savetnik u Gradskom sekretarijatu. Specijalni gosti na takmičenju bili su Mirko Kantar (šef odseka za razvoj sporta MOS), Dane Korica (generalni sekretar Sportskog saveza Srbije), Totoni Sana (potpredsednik Evropske softbol federacije), Radomir Jovović (pomoćnik generalnog sekretara SSAB), Predrag Ognjanović (generalni direktor firme Supplement) i Miloš Bugarčić (menadžer SC Lokomotiva).

Povezana vest:  SLOHOKEJ LIGA, PLEJ OF, Partizan slomio Olimpiju i u Tivoliju

detalj sa meca Trofej beograda 2

U kvalifikacinom delu Grupu A činile su Bugarska, Srbija juniorke, Arena Beograd. U Grupi B bile su Srbija kadetkinje, Rumunija i Aligators Sombor. Vredi pomenuti i imena naše kadetske reprezentacije, koja je osvojila srebro (Miletić Andrea, Bakalović Ivana, Udovičić Nevena,  Jovanović Jovana, Grujičić Katarina, Ignjatović Jovana, Maletić Anđela, Stojković Đurđina, Stojković Aleksandra, Mančić Katarina, Tanasijević Selena, Karić Katarina, Kuzmanović Ivana, Jovanović Sandra, Marija Savić). Za najbolju igračicu Trofeja proglašena je naša Andrea Maletić, inače učenica Sportske gimnazije, za koju je interesovanjepokazalo nekoliko američkih i kanadskih koledža. Kako je rekao generalni sekretar Balkanske federacije Jurij Alkalaj, pred njima je blistava budućnost. Ove devojčice će ove godine učestvovati na Evropskom prvenstvu u Belgiji (6. – 13. avgust).

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Hiršer novu sezonu otvorio pobedom

Kako nas je obavestio predsednik Softbol saveza Srbije, Slobodan Đurić na redu je organizacija kampova perspektivnih softbolašica iz cele Srbije.