PARAGLAJDING

PARAGLAJDING

Surčin open 2011- takmičenje u paraglajdingu za vikend

Otvoreno državno prvenstvo Surčin open 2011 u preciznom sletanju paraglajderom na cilj, održaće se od prvog do trećeg jula na Boljevačkom poljoprivrednom aerodromu u Surčinu, u organizaciji Paraglajding kluba „Košava“ iz Beograda. Takmičenje je ujedno i treće kolo Paraglajding lige Srbije.

U petak 1. jula je okupljanje takmičara, dok su subota i nedelja takmičarski dani. Maksimalan broj serija skokova je 6, a minimalan 3, pa ukoliko se u subotu uradi dovoljan broj serija, nedelja je planirana za završnu seriju i dodelu nagrada. Prijavljivanje za učešće se vrši putem formulara na www.paraglajding.org, a krajnji rok za prijavu učešća je početak same manifestacije. Do sada se za učešće prijavilo 19 takmičara, među kojima su i Goran Đurković, naš i svetski višestruki prvak u preciznom sletanju praglajderom i dvostruki dobitnik Zlatnog orla i Milica Bićanin, jedan od naših najuspešnijih ženskih pilota paraglajdera i takođe osvajač Zlatnog orla, kao i naši drugi uspešni paraglajderisti.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Tri remija u derbijima petog kola

Ovo prvenstvo je samo nastavak uspešno organizovanih takmičenja Paraglajding kluba “Košava”, nakon što je od 25. do 27. marta u Vršcu održan Svetski kup u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje, u organizaciji zajedno sa Paraglajding klubom “Berkut” iz Vršca. Tada je na takmičenju učestvovalo rekordnih 104 takmičara iz celoga sveta.

Sportsko udruženje Paraglajding klub „Košava“ osnovano je 2009. godine sa svrhom promocije i edukacije ekstremnog sporta. Kod nas, od kraja 1989. godine se koriste prvi paraglajderi, a 1990. godine letači iz Srbije prvi put su učestvali na takmičenju u Sloveniji.

Povezana vest:  „Trofej Beograda” u planinarstvu 22. i 23. septembra