kakva grupa -meta na SP u Torinu

STRELIČARSTVO

Urošević protiv Rusa Dambaeva, Mioković protiv Kolumbijca Riohasa

Ljubiša Urošević (prošao eliminacije kao 84.), reprezentativac u streličarstvu beogradskog Kalemegdana boriće se za prolaz među 48 najboljih streličara na Šampionatu sveta u Torinu kompaund stilom (lukovi sa točkićima) protiv Rusa Dambaeva (prošao kao 29.) u četvrtak 7. jula.  Ukoliko pobedi, rival za plasman među 24 (priključiče im se, potom, i osam najboljih posle eliminacija koji su bili slobodni u prva dva kola) biće mu bolji iz duela Puruhito (Indonezija, 77.) – Johanesen (Danska, 54.).

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, SP 2015, Kueng prvak sveta u spustu

Danilo Mioković (Pančevo) koji je prošao eliminacije kao 54. boriće se protiv Rohasa (Kolumbija, 59.). Kada ga savlada rival će mu biti uspešniji iz duela Gejdi (Iran, 43.) i Ksiang Lin Kung (Tajvan 70.)  Gađa se na ispadanje po 15 strela.

Završena su ekipna eliminaciona takmičenja olimpik stilom. Kod muškaraca, 10. jula u finalu sastaće se  Koreja – Francuska, dok će u borbi za bronzu  gađati selekcije Meksika i Italije. Kod dama, finale je Indija – Italija (Indijke su u polufinalu eliminasale Koreju) dok u će se meču za treće mesto ogledati Koreja i Kina.

Povezana vest:  BADMNITON, Kruna juniorske karijere srpskog mladog olimpijca

U novoj disciplini uvedenoj na ovom SP u Torinu, miks timovi olimpik stilom (takmičar i takmičarka), fanale je Koreja – Meksiko, bronzani duel je Poljska – Velika Britanija.