Drugog dana Olimpijade medalje u pet disciplina
wop-biathlon2009-50_82original-wfDrugog dana Olimpijskih igara u Vankuveru na borilišta će izaći takmičari u sedam sportova, a biće podeljene medalje u pet disciplina.Prvo je na programu takmičenje u ski skokovima na normalnoj skakaonici, od 18.45 po srednjeevropskom vremenu, dok će u subotu medalje u konkurenciji muškaraca, takođe, biti podeljene u brzom klizanju na 5.000 metara i u klizanju na kratkoj stazi od 1.500 metara. U konkurenciji žena prve osvajačice medalja biće poznate u biatlonu, u sprintu na 7,5 kilometara i u akrobatskom skijanju.
Dve utakmice ženskog hokeja na ledu u okviru grupe A biće održane u subotu, a u njima će snage odmeriti ekipe Švedske i Švajcarske, kao i timovi Kanade i Slovačke. Drugog dana takmičenja na programu su i kvalifikacije u sankanju u konkurenciji muškaraca kao i kvalifikacije u klizanju na kratkoj stazi, na 500 metara, i polufinale u štafeti na 3.000 metara kod žena.
U subotu je trebalo da bude održan i muški spust, ali je on odložen zbog loših vremenskih uslova, kao i ženska superkombinacija koja je trebalo da bude održana u nedelju.

Povezana vest:  Vremenske prilike promenile adresu otvaranja Sportskih igara mladih