Milica Bicanin i Milica Marinkovic na pobednickom postolju small

Srbiji tri medalje sa Svetskog paraglajding prvenstva

Srebrna i bronzana medalja u ženskoj konkurenciji, srebro u ekipnoj i četvrto mesto u muškoj konkurenciji – skor je naših takmičara sa Svetskog prvenstva u preciznom sletanju paraglajderom.

Piloti paraglajdera iz Srbije osvojili su medalje i u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji. Milica Marinković osvojila je srebro, a Milica Bićanin bronzano odličje u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji od 25 takmičarki. Pavle Marinković našao se na četvrtom mestu u pojedinačnoj konkurenciji među ukupno 84 takmičara. Ekipno reprezentacija Srbije, koju čine Goran Đurković, Jovan Novak, Pavle Marinković, Dragan Popov, Darko Pantić, Milica Bićanin i Milica Marinković, osvojila je drugo mesto na svetu od 15 reprezentacija, našavši se odmah iza prvoplasirane Slovenije. Trener reprezentativaca bio je Vojislav Ivanović a njegov zamenik Vlada Janković.

Povezana vest:  Preminuo australijski igrač kritketa

Medalja za Srbiju small„Utisak sa takmičenja je veoma dobar, prvenstveno zbog rezultata koji su odlični. Svi su dali svoj doprinos, pokazali veliki sportski duh i ekipno je sve funkcionisalo kako treba pa su i medalje osvojene“, izneo je svoje utiske sa takmičenja Goran Đurković. Darko Pantić ističe izuzetno jaku konkurenciju. „Bila je žestoka borba do samog kraja. Konkurencija je bila vrlo jaka, a i vreme nas nije služilo jer je bilo maglovito uz kišu i uz jaku termiku. Ali uspeli smo, uz odličnu timsku atmosferu, da izvedemo četiri kompletne serije i time osvojimo ekipno drugo mesto, iza Slovenije a ispred Kine na trećem mestu. Možda bismo se, da je bilo više serija, našli i na prvom mestu.“, kaže Darko Pantić.

Povezana vest:  KUGLANJE, Drugu smenu kampa KSS u Vrbasu obišao generalni sekretar Sportskog saveza Srbije dr Dane Korica sa saradnicima

Odlični rezultati naših paraglajderista na Svetskom prvenstvu, samo su nastavak niza uspeha koji su iza ovih takmičara. Reprezentativci su bili Evropski šampioni 2008. godine, na Prvom evropskom prvenstvu u disciplini precizno sletanje, održanom u Srbiji u Niškoj Banji. Tada su od sadašnjih reprezentativaca, učestvovali Pavle Marinković, Goran Đurković, Dragan Popov i Milica Bićanin, koja je bila i prva u ženskoj konkurenciji, dok je Pavle Marinković, kao tada najmlađi učesnik, bio treći u ukupnoj pojedinačnoj konkurenciji. Milica Bićanin osvojila je i bronzanu medalju u ženskoj konkurenciji na Svetskom prvenstvu 2009. godine, a sa Evropskog prvenstva u Turskoj prošle godine, Milica Bićanin i Milica Marinković vratile su se sa srebrom i bronzom u ženskoj konkurenciji, a njihov kolega Zoran Petrović Gugi sa bronzom u muškom plasmanu.

Povezana vest:  Gut pobednica prvog spusta sezone za Svetski kup

Svetsko paraglajding prvenstvo u disciplini precizno sletanje, održano je od 22. do 30. jula u mestu Kuncice pod Ondrejnikem u Češkoj.