sah

ŠAH VESTI

Bogdana Nonković omladinska prvakinja Srbije

 

Nova omladinska prvakinja Srbije u šahu je prvokategornica Bogdana Nonković, koja je danas u poslednjem kolu šampionata u Donjem Milanovcu pobedila vodeću Adelu Velikić. Nonković je osvojila 6,5 poena iz devet kola, koliko ima i Barbara Dizdarević, ali slabije dodatne kriterijume. Dizdarević je danas pobedila Kseniju Tomin. Velikić je treća, a Svetlana Stojadinov četvrta sa po šest poena.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Von zaustavljena, Hofl-Riš pobednica spusta u Sočiju

Plasman ostalih učesnica: Jovana Milošević 5, Milica Milosavljević 4,5, Tomin 3,5, Radmila Nedeljković 3, Stefana Milutinović i Marija Milosavljević po 2 osvojena poena. Na muškom turniru prvak je Aleksandar Inđić sa 9 osvojenih poena iz 11 kola, ispred Filipa Kumića sa 6,5, te Tigrana Okilja i Milovana Ratkovića sa po 6 poena.

Poredak ostalih učesnika: Gojko Vučinić, Nemanja Živković i Nova Čabarkapa po 5,5, Bojan Jovanović i Miloje Ratković po 5, Dušan Kalinić i Stefan Mladenović po 4,5, Miloš Tonić 3 poena. Bogdana Nonković i Aleksandar Inđić osvajanjem titula prvaka Srbije stekli su pravo učešć na Svetkom prevnstvu za svoj uzrast u 2012. godini.

Povezana vest:  Otvoreno prvenstvo Srbije za juniore u skvošu