normal_2010mascotsZOI VANKUVER

MAGDALENA NOJNER NAJBRŽA I NAJPRECIZNIJA U BIATLONU

Zlato otišlo u Nemačku

 

Visler park posrećio se Nemici Magdaleni Nojner. U svom prvom učešću na Zimskim olimpijskim igrama 23 – godišnja Nemica odamh je osvojila prvu medalju i to onu najsjaniju zlatnu u biatlonu na 10 kilometara pošto je stazu prešla za 30:16,0 minuta.

Nojnerova je bila najpreciznija i u pucanju, samo je posle prve serije u ležećem položaju bila druga, ali je posle toga pozicija koja donosi titulu olimpijskog šampiona i definitivno bila njena.

Povezana vest:  BIATLON, Mirjam Grosner pobedila u Oberhofu

Slovakinja Anastazija Kuzmina nije mogla, pored sjajne Nemice, više od osvajanja srebrne medalje. Kuzmina je imala nešto više od 12 sekundi zaostatka u odnosu na Nojnerovu, ali sa druge strane ni njeno drugo mesto nije bilo ugroženo jer je osvajač bronzane medalje Mari Lauri Brunet iz Francuske od nje bila sporija 16 sekundi, odnosno više od 28 sekundi u odnosu na pobednicu. Brunet je uspela da dođe do treće pozicije posle ne baš sigurnog pucanja u prvoj seriji ležeći kada je bila na petom mestu.

Povezana vest:  ODRŽAN LETNJI BADMINTON TURNIR JEFIMIJA 2012, DRUŽENJE OSNOVACA IZ PET GRADOVA

Ana Karin Olofson-Zidek iz Švedske završila je na četvrtoj poziciji sa skoro 40 sekundi zaostatka, ali je možda i najveći uspeh, iako nije osvojila medalju, napravila Tora Berger.

Norvežanka je startovala kao 33, posle prve serije pucanja bila je na 29, posle druge na 27. mestu, da bi kod poslednje serije uspela da se, uz sjajno skijanje, probije u prvih deset i na kraju završi na odličnoj petoj poziciji uz zaostatak od 51 sekunde za olimpiskom šampionkom Magdalenom Nojner.

Povezana vest:  Beogradska rolerijada u nedelju

Rezultati: 1. Nojner (Nemačka) 30:16,0 minuta, 2. Kuzmina (Slovačka) + 12,3, 3. Brunet (Francuska) + 28,3, 4. Olofson-Zidek (Švedska) + 39,4, 5. Berger (Norveška) + 51,2, 6. Buligina (Rusija) + 52,1, 7. Zajceva (Rusija) + 1:04,4, 8. Aefet Flatland (Norveška) + 1:17,3, 9. Gregorin (Slovenija) + 1:22,6, 10. Henkel (Nemačka) + 1:24,5…