cricketKRIKET

Poslednja provera reprezentacije Srbije pred EuroT20 turnir

Reprezentacija Srbije imala je poslednju proveru pred EuroT20 turnir u Budimpešti utakmicom protivekipe London School of Commerce na fudbalskom stadionu FK Radnički na Novom Beogradu.

U prvom iningsu gosti su udarali i pored jako dobre igre našeg tima (Ranitović 3-29, Đurić 2-30) uspeli su da na kraju dvadesetog overa skupe 164 trčanja (Uazzan 31, Dexter 39) što je bila svakako zavidna prednost pred početak drugog iningsa. Drugi inings je počeo traljavo po Srbiju, kao na traci su ispali Džinel, Ninković, Đokić i J.Ćaudri, da bi tek ulazak Čeprnića označio kakvu takvu stabilizaciju. Na kraju su naši udarači postigli solidnih 102 trčanja (N.Ćaudri 43, Čeprnić 33) i izborili častan poraz.

Povezana vest:  Nove puške idu na više od 30 adresa

Meč je odigran pred više od 300 gledalaca što je rekordna poseta na bilo kojem kriket meču u Srbiji. Prisutni su bili i Britanski ambasador, Nj.E. Majkl Davenport, inače pokrovitelj celog događaja, kao i ambasador Pakistana, Nj.E. Muhamed Navaz Ćaudri. Davenport i Ćaudri najavili su podršku razvoju kriketa u Srbiji u narednom periodu.

Džon Filips, direktor za međunarodnu saradnju fakulteta LSC, izrazio je zadovoljstvo viđenim i rekao da će se ovi mečevi odigravati svake godine. Klajv Redli, trener ekipe LSC i bivši reprezentativac Engleske, rekao je da je divno videti da je ekipa Srbije sastavljena od kriket entuzijasta i da je kriket na pravom putu da zaživi u našoj zemlji. Međutim, napomenuo je i da je za to neophodno postojanje adekvatnih terena i infrastrukture.

Povezana vest:  UMETNIČKO KLIZANJE, Zlato na EP za 15-godišnju Ruskinju Juliu Lipnitskaiu

Nakon meča ambasador Davenport i Jelena Đaković iz LSC uručili su učesnicima meča počasne diplome.