normal_2010mascotsZOI VANKUVER

NEMICA RIŠ OSVOJILA ZLATNU MEDALJU

Marija super kombinuje

 

Super kombinacija dobila je novu kraljicu, Mariju Riš. Nemica je posle dve vožnje prilično ubedljivo došla do zlatne medalje u vremenu 2:09,14 minuta i na taj način zalečila rane od osvajanje osmog mesta u spustu pre dva dana.

Rišova je posle prve vožnje bila na drugoj poziciji iza dobre prijateljice, olimpijske šampionke u spustu Amerikanke Lindzi Von, koja je zbog pada u drugoj vožnji ostala bez prilike da se bori za još jedno zlatno odličije. Na neki način ovo je trebalo da bude i obračun trenutno dve vodeće takmičarke u generalnom plasmanu Svetskog kupa u kome se Von nalazi ispred Rišove.

Povezana vest:  STRELIČARTSVO, Mioković i Varga stali u eliminacijama

Još jednu srebrnu medalju osvojila je Amerikanka DŽulija Mankuzo, koja je isti uspeh ostvarila u sredu u spustu. Ona je posle prve vožnje bila na trećem mestu, a od pobednice Rišove bila sporija nešto manje od sekunde u ukupnom vremenu. Iako je do sada ostvarila izuzetan uspeh osvajanjem dve olimpijske medalje Mankuzo će možda žaliti jer je ostala samo stepenicu niže od najsjajnijeg odličija već u dva navrata.

Svojevrstan podvig napravila je Šveđanka Anja Person osvajanjem bronzane medalje. Posle strašnog pada u sredu tokom takmičenja u spustu, koji je srećom prošao bez ozbiljnijih posledica, Šveđanka je uspela da povrati psihološku stabilnost i odveze dve sjajne trke za treće mesto sa zaostatkom od sekunde u odnosu na Nemicu.

Povezana vest:  SKIJANJE, SVETSKI KUP, Otkazana trka u Lenzerheideu, trofej Tedu Ligetiju

Austrijanka Elizabet Gergl razočarala je u super kombinaciji. Gergl je pre dva dana u spustu osvojila bronzano odličije, ali je juče potpuno podbacila, završivši posle dve vožnje tek na 18. poziciji sa skoro četiri i po sekunde zaostatka u odnosu na Mariju Riš.

Četvro mesto zauzela je Katrin Zetel iz Austrije, dok je prijatno iznenađenje napravila Tina Maze iz Slovenije osvajanjem petog mesta. Švajcarkinja Fabijen Suter je posle petog mesta u spustu ostvarila za jedno mesto lošiji plasman u super kombinaciji, iako je posle prve vožnje bila na četvrtoj poziciji.

Povezana vest:  Hokejaš Vinipeg Džetsa pronađen mrtav

Solidan rezultat napravila je i Sarka Zahrobska. Čehinja je posle prve vožnje bila na 22. mestu, da bi u drugoj imala najbolje vreme što ju je posle sabranih rezultata obe vožnje smestilo na sedmu poziciju.

Rezultati: 1. Riš (Nemačka) 2:09,14 minuta, 2. Mankuso (SAD) + 0,94, 3. Person (Švedska) + 1,05, 4. Zetel (Austrija) + 1,36, 5. Maze (Slovenija) + 1,39, 6. Suter (Švajcarska) + 1,71, 7. Zahrobska (Češka) + 1,88, 8. Šnarf (Italija) + 2,15, 9. Kiršgaser (Austrija) + 2,21, 10. Maršand-Arvije (Francuska) + 2,68…